Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Άγχος για τις Πανελλήνιες: Πώς να το διαχειριστώ;

Ο 17χρονος Τάσος

Άγχος για τις Πανελλήνιες: Πώς να το διαχειριστώ;

Δίνω φέτος Πανελλήνιες ! Μέχρι τώρα όλα πηγαίναν καλά ! διάβαζα πάρα πολύ,με όρεξη και γενικώς ένιωθα ωραία! τώρα τελευταία όμως παρατηρώ ότι με έχουν αφήσει οι δυνάμεις μου και ότι δεν μπορώ να τηρήσω το πρόγραμμα μου με αποτέλεσμα να έχω πολλά νεύρα και τύψεις! Δεν ξέρω τι να κάνω! στόχος μου είναι η Ιατρική! Επιπρόσθετα,πολλές φορές όταν δεν μπορώ να τηρήσω το πρόγραμμα διαβάσματος κατηγορώ τον εαυτό μου και λέω: δεν πας πουθενά έτσι κλπ! Δεν ξέρω τι να κάνω!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι πανελλήνιες είναι μια περίοδος με πολύ άγχος. Είναι απαιτητικό το πρόγραμμα για όλα τα παιδιά που δίνουν και ειδικά για Ιατρική θέλει πολύ διάβασμα ώστε να πετύχεις τον στόχο. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις πίεση. Καλό θα ήταν όμως να μην είσαι τόσο σκληρός με τον εαυτό σου στον τρόπο που σκέφτεσαι για σένα.  Την ίδια ώρα μπορείς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να τον βοηθήσεις να βάλει μια σειρά, ένα πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να μελετήσεις καλύτερα. Θέλει θετική σκέψη και να πιστέψεις ότι θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Έτσι θα βρεις την δύναμη να τα καταφέρεις στην δύσκολη αυτή στιγμή. Δίωξε τις αρνητικές σκέψεις που σε τραβάνε πίσω!

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Πανελλήνιες: τα 4 μυστικά της επιτυχίας σου!

Πανελλήνιες: 15 διατροφικές συμβουλές για να τονώσεις τη μνήμη και να να μειώσεις το στρες!

Πανελλήνιες: Οι καβγάδες με τους γονείς και το άγχος

Πανελλήνιες: Ο δεκάλογος του συνειδητοποιημένου υποψηφίου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X