Τουλάχιστον 35 νεκροί

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν χθες από μία σειρά εκρήξεων στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και σ’ άλλες πόλεις της χώρας, που σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων λεπτών μεταξύ τους, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι εκρήξεις, εννέα τον αριθμό και όλες με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, σημειώθηκαν περί τις 18.00, τοπική και ώρα Ελλάδος, στα σουνιτικά και σιιτικά προάστια της Ντούρα, της Σαμπάμπ, της Σόολα και της Καμαλίγια, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίσθηκαν στη Μπακούμπα, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη διάρκεια μίας κηδείας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σταθμευμένου παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Σαμάουα, 300 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης. Στην ίδια επίθεση τραυματίσθηκαν 13 άνθρωποι.

Στη βόρεια πόλη της Μοσούλης, οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μία σειρά επιθέσεων, μεταξύ τους κι ένας επικεφαλής τοπικού βραχίονα του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα.

Μολονότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, συνήθεις ύποπτοι τέτοιων πράξεων είναι οι σουνιτικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και στρέφονται κατά των σιιτών, τους οποίους θεωρούν αποστάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα