Νάσια Σκαμπαρδώνη

Η Νάσια Σκαμπαρδώνη είναι κλινική ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου το 2007. Η πρακτική της άσκηση ολοκληρώθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. Έχει εκπαιδευτεί έκτοτε σε σεμινάρια υπό την αιγίδα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Αρχικά συμμετείχε στο ετήσιο σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στο Ετήσιο Σεμινάριο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας: «Εκπαίδευση λειτουργών υγείας και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων σε θέματα προαγωγής ψυχικής υγείας και ανάπτυξης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων»,το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Section of Primary Care Mental Health Institute of Psychiatry, King’s College, London, το Education Trust for Health Improvement through Cognitive Strategies (E.T.H.I.C.S), London, την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική, Π.Γ. Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και την Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της, στο Cognitive Behavior Therapy (CBT), εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΙΨΥ), καθώς και στο Διετές Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Θεραπείες Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους» που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο (ΕΠΙΨΥ), την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, μέχρι το 2012.

Συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα σε πολλά τμήματα του Αιγινητείου, και το 2012 υπήρξε συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και στην συμβουλευτική γραμμή. Επιπρόσθετα, πραγματοποιεί εισηγήσεις σε συνέδρια, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, και συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές με σχετική θεματολογία του αντικειμένου της. Το διάστημα 2011-2013 παρείχε εθελοντικά υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» καθώς και στα «Lovekids», οργανισμό εθελοντικής βοήθειας σε οικογένειες.

Το 2014-2015 εργάστηκε ως ψυχολόγος στον Δήμο Πεντέλης, συμμετείχε ως ψυχολόγος στο πρόγραμμα Πεντελικό του ΕΣΠΑ (αξιολόγηση ανέργων και συμβουλευτική) και επιπλέον στο Πρόγραμμα του ΟΠΑΠ «Αθλητικές Ακαδημίες» στην συμβουλευτική των γονέων. Το 2016, εργάστηκε ως ψυχολόγος τοποθετημένη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στο συμβουλευτικό κομμάτι των σχολείων στα Βόρεια Προάστια. Το 2017-2018 κατείχε τη θέση του ψυχολόγου στην επιστημονική ομάδα στο Τμήμα Υιοθεσιών του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Παράλληλα, διατηρεί δικό της γραφείο στα Βόρεια Προάστια.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
[email protected]
694 – 4606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Σχετικά άρθρα