Ζήλεψε γιατί ανέβασα φωτογραφία στο Facebook με έναν πρώην. Πώς να το χειριστώ;

Προχθές ανέβασα μια φωτογραφία στο Facebook από έναν χώρο που είχα πάει με τον πρώην μου, συγκεκριμένα πριν από έναν χρόνο. Δεν φαίνονταν κανενός τα πρόσωπα. Ούτε το δικό μου ούτε το δικό του. Μόνο το όνομα του στη λεζάντα. Ο νυν μου σύντροφος, με το που το είδε, θύμωσε και μου ζήτησε τα ρέστα. Του εξήγησα ότι την έβαλα γιατί μου άρεσε ο χώρος και τίποτα παραπάνω. Όμως δεν το κατάλαβε και το συνέχισε. Μάλιστα, στον νυν έχω εξηγήσει όλη την ιστορία που είχα και τον λόγο που είχα χωρίσει με τον άλλον. Ωστόσο ο νυν μου δεν δίστασε να βγάλει το δικό του σενάριο: Συγκεκριμένα μου είπε πως ανέβασα τη φωτογραφία για να την δει ο άλλος που ίσως και τώρα που μιλάμε να είχε χωρίσει, όποτε εγώ να βρήκα την ευκαιρία να του θυμίσω τα παλιά.

Προσωπικά θύμωσα γιατί πίστευα πως γνώριζε με τι άνθρωπο έχει να κάνει και το θεώρησα ασέβεια προς τη μεριά μου όλο αυτό το σκεπτικό. Να προσθέσω πως παρακάτω στη συζήτηση που είχα μαζί του, μου είπε πως αν θέλω μπορεί να μου φέρει εκείνος τα πράγματα μου από το σπίτι του. Αργότερα την ιδία ημέρα, μου είπε πως ό,τι είπε, το έκανε στην περίπτωση που εγώ αν τελικά αποφασίσω να χωρίσουμε, εκείνος έχει ήδη προσφερθεί να με εξυπηρετήσει ακόμα και με τα πράγματά μου.

Να προσθέσω εδώ πως του ζήτησα χρόνο να σκεφτώ γιατί με απογοήτευσε η όλη στάση του για μια φωτογραφία καθώς και όλο το σενάριο που έβγαλε για έμενα. Είμαστε μαζί μισό χρόνο σε μια σχέση από απόσταση, αλλά μιλάμε κάθε μέρα και ποτέ δεν του έκρυψα κάτι. Αυτή τη στιγμή είμαι σε σκέψεις για το τι να κάνω. Από τη μία νιώθω πράγματα για εκείνον, από την άλλη, όμως, είδα μια πτυχή του που δεν την περίμενα.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις από απόσταση είναι εξ ορισμού περίπλοκες. Τα προβλήματα συνήθως μεγεθύνονται, οι στιγμές εγγύτητας είναι περιορισμένες. Όλο αυτό «βοηθάει» στη δημιουργία παρεξηγήσεων και αρνητικών συναισθημάτων. Αν υπάρχει έστω και μία μικρή ανασφάλεια, τότε η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι θα την μεγαλώσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι σχέσεις αυτές χρειάζονται λίγο παραπάνω προσπάθεια. Απαιτείται πολύ κουράγιο για να είσαι μακριά από τον άνθρωπο σου, αλλά και πολλή υπομονή για να διαχειρίζεσαι παρεξηγήσεις και στεναχώριες που ακόμα και αν δεν οφείλονται στην απόσταση, σίγουρα δεν βοηθιούνται απ’ αυτήν.

Στη δική σου περίπτωση, θα σε συμβούλευα να πάρεις μία βαθιά ανάσα και να δώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στη σχέση. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να κρίνεις αν το επεισόδια αυτό είναι χαρακτηριστικό του συντρόφου σου ή αν ήταν μία άτυχη στιγμή. Μην ξεχνάς πως όλοι έχουμε δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα