Νιώθω ότι ο άντρας μου καταπιέζει τον γιο μας. Τι να κάνω;

Μεγαλώνω δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το πρόβλημά μου είναι η αντιμετώπιση του άντρα μου απέναντι στον γιο μας, ο οποίος μπαίνει σιγά σιγά στην εφηβεία.  Πιστεύω ότι τον καταπιέζει. Του φωνάζει για τα μαθήματα, τον απειλεί…
Το παιδί αντιδρά και εκεί είναι που γίνεται χαμός για τα πάντα… Όταν μάλιστα είναι να πάρουμε βαθμούς από το σχολείο, εκεί είναι που ο γιος μου φοβάται και αγχώνεται για τα αποτελέσματα καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίδραση του πατέρα του..
Τι μπορώ να κάνω; Πού να απευθυνθώ; Πώς να βοηθήσω το παιδί μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Κούκνη, MA Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος

Όταν κάποιο παιδί αρχίζει και «φοβάται» μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, είτε αντιδράσεις αγαπημένων προσώπων είτε καταστάσεις στρεσσογόνες, καλό θα είναι να υπάρχει μια ψυχική θωράκιση εαυτού ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται στο μη ομαλό και λειτουργικό περιβάλλον. Σε αυτήν την περίπτωση απευθυνόμαστε σε έναν ψυχολόγο- παιδοψυχολόγο ή οικογενειακό σύμβουλο.
Παράλληλα το ενήλικο κομμάτι ( γονείς, συγγενείς, φίλοι) οφείλει να αναλάβει την ευθύνη να αναγνωρίσει το πρόβλημα, τις επιπτώσεις αυτού και να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό προκειμένου να λάβει βοήθεια είτε στο κομμάτι της διαχείρισης των καταστάσεων είτε στο κομμάτι της προσωπικής φροντίδας της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Μαρία Κούκνη
ΜA Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος
mariakoukni.gr

Σχετικά άρθρα