“Έξωση” 40 βουλευτών και υπουργών από γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας

Σε διαδικασία «έξωσης» από γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, φαίνεται πως οδηγούνται 40 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου απέστειλε επιστολή προς την Βουλή με την οποία ενημερώνει πως οι βουλευτές έχουν διορία να εγκαταλείψουν τα δωμάτια τους μέχρι την 1η Μαϊού. Το ξενοδοχείο επικαλείται λόγους ανακαίνισης αλλά και άλλων συμβατικών υποχρεώσεων, δηλαδή κρατήσεων από τουρίστες οι οποίοι μάλλον θα πληρώσουν περισσότερα απ’ ότι οι διαμένοντες βουλευτές. Οι 40 βουλευτές επαρχίας διέμεναν στο ξενοδοχείο της πόλης, κάνοντας χρήση του επιδόματος διαμονής των 1.000 ευρώ από τη Βουλή.

Μεταξύ όσων κινδυνεύουν συμπεριλαμβάνονται και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο εκ των ΑΝΕΛ Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των βουλευτών που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα στέγης και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις είναι, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Θεοδώρα Τζάκρη Μερόπη Τζούφη, Βράντζα Παναγιώτα, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βαγιωνάκη Ευαγγελία, Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Χρήστος Σιμορέλης, Μουσταφά Μουσταφά, Γιώργος Παπαφιλίππου, Δημήτρης Ρίζος, Σπύρος Λάππας, Μερόπη Τζούφη, Βασίλης Τσίρκας. Από τη ΝΔ οι: Μάνος Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Γιόγιακας Βασίλης. Από το ΚΚΕ οι: Αθανάσιος Βαρδαλής, Μανώλης Συντυχάκης και Γιάννης Δελής. Από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης κι από τη Χρυσή Αυγή η Σωτηρία Βλάχου.

Στους κόλπους των βουλευτών επαρχίας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικρατεί προβληματισμός της απροθυμία των ξενοδόχων πέριξ της Βουλής να τους φιλοξενήσουν, εξαιτίας του χαμηλού αντιτίμου των 1.000 ευρώ μηνιαίως που αντιστοιχεί στα 33 ευρώ κατά μέσο όρο διανυκτέρευσης. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα πως η εύρεση διαμερίσματος προς ενοικίαση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη λόγω της μαζικής διάθεσης πολλών διαμερισμάτων για μικρές περιόδους (ακόμα και για λίγα 24ωρα) μέσω γνωστής ιστοσελίδας κρατήσεων καταλυμάτων.

Σχετικά άρθρα