Μας αδυνατίζει η γυμναστική πριν από το πρωινό

Εάν γυμνάζεστε σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος, προσπαθήστε να προπονήστε πριν φάτε πρωινό. Μία νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι η άσκηση πριν από το πρώτο γεύμα της ημέρας μάς αδυνατίζει περισσότερο.

Η μελέτη έδειξε πως όσοι υιοθετούν την πρωινή γυμναστική όχι μόνο καίνε περισσότερο σωματικό λίπος, ιδίως από την περιοχή της κοιλιάς, αλλά παρουσιάζουν μεγαλύτερη μείωση στα λιπίδια του αίματος τα οποία αποφράσσουν τις αρτηρίες.

Αν και είναι καλά τεκμηριωμένα τα οφέλη της άσκησης στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, εξακολουθεί να υπάρχει διχογνωμία για το αν είναι αποδοτικότερη με γεμάτο ή με άδειο στομάχι.

Ο δρ Τζέισον Γκιλ, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, λέει ότι μολονότι η άσκηση είναι ωφέλιμη ανεξαρτήτως της ώρας εκτέλεσής της, ως φαίνεται πριν από το πρωινό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αναγκάζει τον οργανισμό να βασιστεί στα αποθέματα λίπους του.

“Όταν ο κόσμος μιλάει για αδυνάτισμα, εννοεί ότι θέλει να χάσει λίπος – και αυτό φαίνεται ότι μπορεί να παράσχει καλύτερα η γυμναστική με άδειο στομάχι

Σχετικά άρθρα