Σαλάτα με καλαμάρια, γαρίδες και πέστο δυόσμου

Συστατικά

  • 500γρ. μικρά καλαμάρια καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 4 φλ. φύλλα από σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές πινόλια (κουκουνάρια) καβουρδισμένα – Για να καβουρδίσετε τα πινόλια τα βάζετε σε ένα στεγνό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Τα ψήνετε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν
  • αλάτι πιπέρι

Για το πέστο δυόσμου

  • 1 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ φλ. δυόσμο
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Βήματα

Φτιάχνετε πρώτα το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στον κάδο ενός μπλέντερ ή food processor. Τα αλέθετε σε δυνατή ταχύτητα. Βάζετε το πέστο σε ένα μπολ και το κρατάτε στην άκρη.

Κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού περίπου. Τα ποδαράκια τα αφήνετε ολόκληρα.

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγανάκι. Τηγανίζετε το καλαμάρι σε δόσεις για πολύ λίγη ώρα, ½ – 1 λεπτό. Δεν χρειάζεται περισσότερη ώρα για να ψηθεί.

Το βγάζετε με τρυπητό κουτάλι και το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα ζουμιά του. Το αφήνετε στο σουρωτήρι μέχρι να κρυώσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κρύο καλαμάρι, τις γαρίδες και το πέστο. Ανακατεύετε καλά.

Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να βάλετε τα ψαρικά σε ένα μπολ και να τα φυλάξετε στο ψυγείο, έως και 24 ώρες, μέχρι να σερβίρετε τη σαλάτα.

Για να τη συναρμολογήσετε ανακατεύετε τα φύλλα σπανακιού με το κρεμμυδάκι και τη μισή ποσότητα από τα ψαρικά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα ψαρικά, πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα πινόλια και σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα