Έχω πεσμένη ψυχολογία, αλλά δεν ξέρω τι φταίει. Τι να κάνω;

Απλά χρειάζομαι βοήθεια. Δεν ξέρω ίσως τι φταίει. Η ψυχολογία μου, τη νιώθω τόσο πεσμένη. Νιώθω τόσο περίεργα μια στενοχώρια, μια χαρά και τις περισσότερες φορές νιώθω το ότι δεν ξέρω τι θέλω… Ίσως να φταίει μια παλιά (περίπου παλιά) σχέση που είχα. Νιώθω ακόμα, νομίζω, πράγματα γι’ αυτόν, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Είμαι τόσο μπερδεμένη με το τι μου συμβαίνει. Προσπαθώ να είμαι κοινωνική, αλλά δυσκολεύομαι. Νιώθω ότι με μερικούς ανθρώπους δεν μπορώ κάνω παρέα μαζί τους. Θέλω συγκεκριμένα άτομα να κάνω παρέα, αλλά δεν γίνεται επειδή μένουν μακριά, καθώς έχω μετακομίσει εδώ και 1,5 χρόνο. Αλλά έχω συνηθίσει εδώ. Προσπαθώ να καταλάβω πολλά θέματα και μου είναι τόσο δύσκολο…

Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:

Φαίνεται να υπάρχουν πολλά θέματα που σας απασχολούν όπως ο τόπος διαμονής, η προηγούμενη σχέση σας, τα οποία οδηγούν στο να νιώθετε χαμένη και μπερδεμένη. Οι αλλαγές αυτές είναι λογικό να σας φορτίζουν συναισθηματικά και να σας προκαλούν πολλές σκέψεις.

Ίσως χρειάζεται χρόνος να μπουν οι σκέψεις σε μία σειρά, και να αποδεχτείτε την τωρινή κατάσταση της ζωής σας ώστε να βρείτε και πάλι την ισορροπία μέσα σας. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι φίλοι σας, το κοινωνικό σας περιβάλλον. Μπορείτε, με ανθρώπους που νιώθετε οικεία, να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνετε.

Παράλληλα, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας ώστε με μία πιο προσωπική επικοινωνία μαζί του να διερευνήσετε ακόμη περισσότερο τα θέματα που σας απασχολούν.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα