Τόσκας: 200 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας από σήμερα

Δυσαρεστημένος από την αντίδραση της αστυνομίας στα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος σε συνέντευξή του επεσήμανε πως θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα 200 αστυνομικών που θα περιπολεί το κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για την κριτική που του άσκησε.

«Από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων», ανακοίνωσε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «αν δεν μπορεί η Υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται  η Αθήνα θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα, όπου κι αν βρίσκονται.

Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καλώντας τους «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους, ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην Επαρχία. Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή».

Άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού. Μιλώντας για τον κ. Καμίνη, είπε ότι καλό θα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.

Του συνέστησε  μάλιστα να «κάνει τη δουλίτσα του», και τόνισε ότι δεν θα έστελνε ούτε γράμμα… μαζί του, λόγω της αναποτελεσματικότητας του.

Ανάλογη κριτική άσκησε και για τη στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά – «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά εντολή για κάλυψη των μελών του Ρουβίκωνα.

Σχετικά άρθρα