Τι σημαίνει ότι σκέφτομαι έναν άλλον; Είναι ενθουσιασμός ή βαρέθηκα τη σχέση;

Είμαι σε μια σχέση εδώ και 3 χρόνια περίπου και τους τελευταίους 6 μήνες έχουμε σχέση από απόσταση. Γενικά είμαστε πολύ αγαπημένοι και εκείνος μου δείχνει πως μ’ αγαπάει, αλλά εγώ τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι συνεχεία ένα παιδί με το όποιο είμαστε φίλοι και από πιο παλιά, αλλά πάντα κάτι υπήρχε μεταξύ μας. Με τον σύντροφό μου περνάω καλά, αλλά δεν ξέρω αν βαρέθηκα σ’ αυτήν τη σχέση κι αν είμαι ερωτευμένη με το άλλο παιδί ή είναι απλά ένας ενθουσιασμός. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή;

Στο ερώτημά σας απαντά η Γεωργία Πουλημενέα:

Πολύ συχνά οι μακροχρόνιες σχέσεις διανύουν περιόδους κρίσης όπου κλονίζεται η πεποίθηση ότι υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον για να συνεχιστεί η σχέση.

Μπορεί να έχετε την αναπαράσταση ότι η απόσταση είναι ένας απειλητικός παράγοντας για τη σχέση σας και γι’ αυτό να ξεκίνησε απρόσμενα το ενδιαφέρον σας για κάποιον άλλον. Μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις, αλλά επειδή απουσιάζουν στοιχεία δεν γίνεται να καταλήξουμε στο τι είναι αυτό που εκκινεί το ενδιαφέρον σας για κάποιον άλλον. Πάρτε τον προσωπικό σας χρόνο και δείτε αν επιμένει αυτό το ενδιαφέρον ή αν υποχωρεί σταδιακά.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / [email protected]

Σχετικά άρθρα