Το αδιέξοδο της απιστίας: «Έχω σχέση με παντρεμένο. Είμαστε ερωτευμένοι, δεν μπορούμε να χωρίσουμε…»

Εδώ και πέντε μήνες είμαι σε σχέση με έναν παντρεμένο. Έχουμε 20 χρόνια διαφορά, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Γνωριστήκαμε τυχαία και ερωτευτήκαμε και αμέσως καταλάβαμε ότι έχουμε πάρα πολλά κοινά. Μου εκφράζει το πόσο θέλει να είμαστε μαζί και ότι είναι τιμωρία αυτό που ζούμε για εκείνον να με γνωρίσει τώρα που είναι παντρεμένος. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να χωρίσει και να θέλει γιατί έχουν προκύψει κάποια θέματα υγείας σπίτι του. Επίσης, μου έχει πει ότι τη γυναίκα του δεν την παντρεύτηκε από έρωτα, αλλά έχει και τρία παιδιά μαζί της. Δεν έχει ξανακάνει εξωσυζυγική σχέση και βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο.

Είναι φορές που έχουμε προσπαθήσει να βάλουμε τέλος σε όλο αυτό, αλλά πάντα κάτι μας ενώνει. Έχω φοβερή επικοινωνία, φοβερή χημεία με αυτόν τον άνθρωπο. Το θέμα είναι ότι κάνω ήδη πέντε μήνες υπομονή γιατί αγαπιόμαστε αληθινά. Για τρεις μήνες δεν θα καταφέρω να τον δω λόγω ενός προβλήματος που έχει και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαστε και οι δυο πολλοί ερωτευμένοι και πονάμε μακριά ο ένας από τον άλλον. Το ερώτημά μου είναι αν θα έχουμε κάποια κατάληξη, γιατί και να θέλω να φύγω δεν μπορώ, όταν όλα αυτά που ζητώ τα έχω βρει σε έναν άνθρωπο…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μόνο σίγουρο στο ερώτημα σου είναι πώς κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει αν θα έχει κάποια ή όποια κατάληξη η σχέση σου. Ίσως θα ήταν ωφέλιμο να σκεφτείς εσύ ποια κατάληξη θα ήθελες να έχει αυτή η σχέση.

Με βάση το ερώτημα σου και την περιγραφή των χαρακτηριστικών της σχέσης σου θα ήθελα να παραθέσω τα εξής:

Αρχικά οφείλω να επισημάνω πως είναι πολύ όμορφο να αισθάνεσαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που βιώνεις φοβερή χημεία και επικοινωνία, ανεξάρτητα από τη διαφορά της ηλικίας. Παρόλ’ αυτά, φαίνεται πως εκείνος έχει διαφορετικές από εσένα υποχρεώσεις σε σχέση με την οικογένειά του, γεγονός που μπορεί να διαφοροποιεί τις προσδοκίες του καθενός σας από τη σχέση.

Επίσης, με βάση αυτά που αναφέρεις αισθάνομαι πώς η δική σου επιθυμία είναι να μοιράζεστε όλο και περισσότερο χρόνο και στιγμές μαζί, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό δεδομένων των χαρακτηριστικών της ζωής του και των υποχρεώσεων του.

Ακόμη, έχω την αίσθηση πως εκτός από εκείνον, βρίσκεσαι και εσύ σε αδιέξοδο ή μάλλον θα είναι καλύτερα να πούμε δίλλημα. Από τη μια μεριά βρίσκεται η επιθυμία σου να καλυφθούν όλα αυτά που ζητάς από τη ζωή σου μέσα από τη σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και από την άλλη, όλοι οι λογικοί-πρακτικοί λόγοι που συντελούν στην απόσταση και μη ικανοποίηση των συναισθηματικών σου αναγκών.

Με βάση τα προαναφερθέντα, θα πρότεινα αρχικά να αναρωτηθείς «πώς» εσύ επιθυμείς να βιώνεις τον εαυτό σου μέσα σε μια σχέση; Πώς επιθυμείς να αισθάνεσαι και να βιώνεις την κάθε εμπειρία; Πώς και κατά πόσο είναι αποδεκτές οι δυσκολίες και οι επιλογές του συντρόφου σου;

Τέλος, θεωρώ πώς στην φάση που βρίσκεσαι θα ήταν ωφέλιμο να ζεις και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή στο 100% των χαρακτηριστικών αυτών που μπορεί να σου προσφέρει και παράλληλα να αναλογίζεσαι με ποιο τρόπο θα μπορέσεις εσύ να καλύψεις τις βαθύτερες συναισθηματικές σου ανάγκες.

Νίκου Ιωάννης
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Σχετικά άρθρα