Μου αρέσει αλλά ντρέπομαι να του μιλήσω. Τι να κάνω;

Είμαι 17 χρόνων και μου αρέσει κάποιος από την τάξη μου στο σχολείο… Όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι ήταν ντροπαλός και έψαχνα τρόπους να τον πλησιάσω, όμως ήμουν και εγώ ντροπαλή. Κάποια στιγμή έφτασε στα αφτιά του ότι μου αρέσει και είχε πει ότι δεν του αρέσω… Όμως από εκείνη τη μέρα μέχρι και τώρα με κοιτάζει στο μάθημα και με παρατηρεί…

Σήμερα έμαθα ότι έχει κοπέλα εδώ και 2 μέρες και με απέφευγε… Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς νιώθει ή τι μπορεί να σκέφτεται για μένα; Και τι μπορώ να κάνω; Είμαι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του και θέλω να τον έχω.. Γιατί να έχει πει πριν 1 μήνα ότι δεν του αρέσω και έχει και κοπέλα ενώ με παρατηρεί στο μάθημα διακριτικά;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Καταλαβαίνω από το e-mail σου ότι είναι πολύ ξεκάθαρα μέσα σου τα συναισθήματα που έχεις για αυτό το αγόρι. Και θέλεις πραγματικά να τον έχεις. Ωστόσο, έφτασε στα αυτιά του όπως αναφέρεις , το ενδιαφέρον σου για εκείνον από τρίτη πηγή. Και εσύ, πληροφορήθηκες με τη σειρά σου ότι δεν τρέφει κάποιον ενδιαφέρον για σένα πάλι από τρίτη πηγή. Και εάν δεν είναι έτσι; Ίσως σε αυτή τη φάση, θα ήταν καλό να έχετε μία συζήτηση οι δύο σας. Όπου θα μάθεις από τον ίδιο, τι πραγματικά σκέφτεται και τι πραγματικά νιώθει και θέλει από σένα. Μόνο το ίδιο το άτομο μπορεί να μας μιλήσει για τα πραγματικά του συναισθήματα, για τα δικά του θέλω. Κανένας άλλος.

Ανέφερες στο mail σου ότι είσαι ντροπαλή και εκείνος το ίδιο. Εσύ όμως έκανες κάποια κίνηση να τον πλησιάσεις. Ίσως θα ήταν καλό (ως γενναία!) να κάνεις άλλη μία κίνηση προς εκείνον, με σκοπό να μάθεις πώς πραγματικά νιώθει για σένα και εάν το επιθυμείς να του μιλήσεις και για τα δικά σου συναισθήματα προς εκείνον. Και ειδικά τώρα που σε κοιτάει. Σε έχει προσέξει. Με κάποιο τρόπο τράβηξες την προσοχή του. Η φύση των συναισθημάτων μας πέρα από το να τα νιώθουμε, να τα βιώνουμε είναι και να τα μοιραζόμαστε.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν, να τον πλησιάσεις, να μοιραστείς τα συναισθήματα σου μαζί του και να του δώσεις έτσι την ευκαιρία να εκδηλώσει και εκείνος τα δικά του, όποια και εάν είναι αυτά ! Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και μοιράσου αυτά που νιώθεις!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

 

Σχετικά άρθρα