Νηστίσιμα βουτήματα με ταχίνι

Υλικά (για περίπου 1 κιλό)

160 γρ. μαργαρίνη

150 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. ταχίνι

100 γρ. σουσάμι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (15 γρ.)

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το λάδι και την άχνη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Οταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας. Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα