Η ώρα των Όσκαρ: Η φαντασμαγορική τελετή, τα φαβορί και το «φάντασμα» των σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για την 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ έχει ξεκινήσει. Τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αστέρια του Χόλιγουντ θα αρχίσουν αν παρελαύνουν στο κόκκινο χαλί του Kodak Theatre και θα ξεκινήσει μία ακόμα φαντασμαγορική τελετή με πρωταγωνιστές τους διεκδικητές του θείου Όσκαρ.

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν με τα φαβορί να έχουν αναδειχθεί ήδη. Ο Γκάρι Όλντμαν, ως Ουίνστον Τσώρτσιλ στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα», θεωρείται το φαβορί για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου

Η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ πάλι είναι η επικρατέστερη για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου στην ταινία «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», και αν τα προγνωστικά επαληθευτούν θα φύγει με το δεύτερο αγαλματάκι, αφού το έχει ξανακερδίσει το 1997 για την ερμηνεία της στην ταινία «Φάργκο» των αδελφών Κοέν.

Επίσης μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στην ταινία «Η μορφή του νερού» και «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ για το Όσκαρ σκηνοθεσίας θα κονταροχτυπηθούν ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, σκηνοθέτης της ταινίας «Η μορφή του νερού» και ο Κρίστοφερ Νόλαν για την «Δουνκέρκη».

Μεγάλες πιθανότητες να κάνει την ανατροπή και να φύγει με ένα ακόμα Όσκαρ έχει και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για την ερμηνεία του στην «Αόρατη γραμμή», αν τελικά τα μέλη της Ακαδημίας αποφασίσουν ότι δε θα δώσουν το Όσκαρ στο… «κακό» παιδί Γκάρι Όλντμαν.

Πρωταγωνιστής, όπως και στις Χρυσές Σφαίρες θα είναι το κίνημα #Metoo, καθώς το σκάνδαλο «Γουάινστιν» συνεχίζει να κλονίζει το Hollywood.

Το μενού έχει καθοριστεί, το κόκκινο χαλί στρώνεται, το Green Room είναι έτοιμο, αυτό που μένει είναι να ανοίξει η αυλαία και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε ευτράπελα ανάλογα με τα περσινά, όταν και ανακοινώθηκε λάθος ταινία για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας της χρονιάς.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα