To μενού των Όσκαρ: χαβιάρι πασπαλισμένο με χρυσόσκονη, μαύρη τρούφα και χαβιάρι

Μετά τα Όσκαρ, νικητές και χαμένοι παρευρέθησαν μετά την τελετή στο «Governor’s Ball», το επίσημο μετα-Οσκαρικό πάρτι, όπου και απήλαυσαν εκλεκτά εδέσματα και ποτά. Το μενού ήταν ιδιαίτερο και εντυπωσιακό!

Τη δεξίωση παραθέτει ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Lois Burwell. Για μία ακόμη χρονιά, την 24η για την ακρίβεια, πίσω από το οσκαρικό μενού βρίσκεται ο αυστριακής καταγωγής master chef, Βόλφγκανγκ Πακ.

Ο Πακ δημιουργεί ένα κλασικό, αλλά όχι βαρετό μενού, το οποίο συμπεριλαμβάνει πιάτα που αγαπούν οι σταρ, ενώ κάθε χρόνο προσθέτει και από μία πινελιά – έκπληξη.

Το μενού για την αποψινή 90ή τελετή συμπεριλαμβάνει 60 πιάτα, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν μους χαβιάρι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη 24 καρατίων, πουγκιά γεμιστά με φασόλια ενταμάμε και μαύρη τρούφα και λουλούδια ιβίσκου γεμιστά με καβούρι.

Επίσης, από γλυκά οι σταρ γεύτηκαν καραμέλες σοκολάτας γεμιστές με Pimm’s και κουμ-κουάτ, γλειφιτζούρια με γεύση φρούτο του πάθους, στο σχήμα αγαλματιδίου, γλυκά από βελγική σοκολάτα Callebaut, σε χρώμα κόκκινο ρουμπινί και μια σειρά από macaron σε γεύσεις κοκτέιλ, από negroni μέχρι mojito.

Όσο για τη σαμπάνια, θα είναι διαθέσιμα 1.400 Piper Heidsieck Cuvee Brut, κάτι που μεταφράζεται σε 12.000 ποτήρια σαμπάνιας.

Οι καλεσμένοι της βραδιάς είναι περίπου 1.500 άτομα.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα