Πώς να μετατρέψετε το βρεφικό σας δωμάτιο σε παιδικό

Όλοι οι νέοι γονείς, εν αναμονή της γέννησης του παιδιού τους, περνούν ατελείωτες ώρες ψάχνοντας τρόπους και ιδέες για να φτιάξουν ένα ονειρεμένο πρώτο δωμάτιο για το μωράκι τους.
Μόλις όμως, το παιδί φτάσει στην ηλικία των 2-3 ετών και από βρέφος είναι πια νήπιο, έρχεται η ώρα για την πρώτη ανακαίνιση του δωματίου.
Αναμφίβολα η πρώτη κίνηση είναι η αλλαγή κρεβατιού. Πλέον η βρεφική κούνια είναι μικρή και το παιδί θέλει ελευθερία κινήσεων.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι τα κρεβάτια δαπέδου.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο (υπάρχουν αρκετές και μάλιστα οικονομικές λύσεις στην αγορά) ή να προμηθευτείτε ένα στρώμα, να το βάλετε στο πάτωμα και να το διακοσμήσετε με πολλές και πολύχρωμες μαξιλάρες.

paidiko-domatio  paidiko-domatiopaidiko-domatiopaidiko-domatio

paidiko-domatio paidiko-domatio

Πέρα από τα κρεβάτια δαπέδου, μια καλή λύση είναι τα κρεβάτια-κουκέτες

Σε αυτά τα τα κρεβάτια-κουκέτες που το παιδί κοιμάται στο επάνω τμήμα και από κάτω δημιουργείται ένας χώρος – σπηλιά για παιχνίδι και ιδιωτικότητα, που σίγουρα θα το ενθουσιάσει.

paidiko-domatio

Πέρα από το κρεβάτι, το επόμενο βασικό στοιχείο για τη διαμόρφωση του δωματίου είναι φυσικά ο αποθηκευτικός χώρος για τα παιχνίδια.

Λούτρινα παιχνίδια, αυτοκινητάκια, μαρκαδόροι και τουβλάκια αποτελούν πλέον το μόνιμο πονοκέφαλο των γονέων, αφού, ως επί το πλείστον, καταλήγουν σκορπισμένα σε όλο το σπίτι. Καλάθια, κουτιά και χαμηλές βιβλιοθήκες είναι τα απαραίτητα, ώστε το παιδί να μπορεί να φυλάξει, αλλά και να βρει μόνο του τα παιχνίδια του.

Ένα παιδικό τραπεζάκι, ένα ωραίο χαλί, πίνακες ή αυτοκόλλητα τοίχου, όμορφα φωτιστικά μπορούν να μετατρέψουν το παιδικό δωμάτιο σε ένα μικρό παράδεισο.

Βίκυ Τσολακίδου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Mindesign
Δεινοκράτους 73 -75, Κολωνάκι
215 520 6128, [email protected] , www.mindesign.gr

Σχετικά άρθρα