Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά και λουκάνικα

Πολλές φορές όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουμε τί θα μαγειρέψουμε επιλέγουμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, κόντρα στα συνηθισμένα. Πειραματιστείτε και γευτείτε ένα διαφορετικό κοτόπουλο.

 

Υλικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.600 γρ. – 1.800 γρ.), κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης, τεμαχισμένα
400 γρ. συμπυκνωμένος ντοματοπολτός
2 φλ. ζωμό κότας
2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα
2 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
2 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα
1 μεγάλη πιπεριά, τεμαχισμένη
2 φλ. (300 γρ.) αρακά
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τον αρακά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού.

 

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Σχετικά άρθρα