Φωτογράφος γλίτωσε το Όσκαρ της Μακντόρμαντ από κλέφτη! (βίντεο)

Ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters καταγράφει την στιγμή που ο κλέφτης του Όσκαρ της Φράνσις Μακντόρμαντ βγαίνει από τον «Χορό του Κυβερνήτη» με το αγαλματίδιο ανά χείρας και περιχαρής φωνάζει: «Το πήρα, το πήρα, πάμε»!

Βίντεο του Reuters κατέγραψε τον άντρα να βγαίνει από το χορό με το Όσκαρ στο χέρι και να φωνάζει «Το πήρα, το πήρα, πάμε»!

Όπως η αστυνομία ανακοίνωσε λίγο αργότερα, πρόκειται για τον Τέρι Μπράιαντ, που συνελήφθη και κρατείται με εγγύηση 20.000 δολαρίων, χάρη στην παρατηρητικότητα και το θάρρος ενός φωτογράφου. Σαν σε ταινία του Χόλιγουντ και μάλιστα από αυτές που… παίρνουν Όσκαρ, ο «απλός φωτογράφος» είχε εκτός από ταλέντο στην φωτογραφία και φωτογραφική μνήμη. Έτσι, όταν είδε έναν άντρα να βγαίνει από την δεξίωση κρατώντας φόρα – παρτίδα το χρυσό αγαλματάκι, σκέφτηκε αμέσως πως ο «τύπος» δεν ήταν μεταξύ των νικητών – που δεν είναι ένας και δύο, αλλά μερικές δεκάδες τελικά.

Κι όμως, ο φωτογράφος, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί – ίσως για να μην τον πολιορκήσουν αμέσως τα στούντιο για τα δικαιώματα της ιστορίας του -, εκτός του ότι υποψιάστηκε τον άντρα, έτρεξε και τον πρόλαβε στην είσοδο, κατορθώνοντας επίσης να πάρει πίσω το Όσκαρ της Μακντόρμαντ!

Προηγουμένως, ο δράστης είχε ανεβάσει και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα κραδαίνοντας το λάφυρό του περήφανος και περιχαρής, κάνοντας ουσιαστικά πολύ εύκολο το έργο της αστυνομίας για την αναγνώριση και την σύλληψή του…

Ο φωτογράφος – ήρωας εν τω μεταξύ παρέδωσε στους υπεύθυνους ασφαλείας του κτηρίου το παραλίγο-κλεμμένο Όσκαρ, κι εκείνοι το έδωσαν στον… Γκάρι Όλντμαν, τον μόλις βραβευμένο με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για να το δώσει εκείνος στην Μακντόρμαντ, μιας και ήταν στην ίδια παρέα στο χορό. Εν τούτοις, η ηθοποιός είχε ήδη αποχωρήσει κι έτσι ο Όλντμαν, αφού φωτογραφήθηκε με τα δύο αγαλματίδια για να θυμάται τη στιγμή το γύρισε πίσω.

Τελικά, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Μακντόρμαντ, η ηθοποιός ανέκτησε το βραβείο της και το γιόρτασε τρώγoντας ένα διπλό τσίζμπεργκερ σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων των ΗΠΑ. Όσο να πεις, η αναστάτωση φέρνει μια λιγούρα…

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα