Γιατί κάποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται μετά το σεξ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν στήλες για το σεξ; Ένας λόγος είναι επειδή οι άνθρωποι ντρέπονται να κάνουν ερωτήσεις γύρω από αυτό το ζήτημα αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους, και ένας άλλος -πιο σημαντικός- είναι ότι φοβούνται να ρωτήσουν τον ίδιο τον σύντροφό τους για ό,τι τους προβληματίζει.

Πάρτε για παράδειγμα την παρακάτω περίπτωση στην οποία ένας άντρας έγραψε στη σχετική στήλη του Guardian όταν ανακάλυψε ότι η σύντροφός τους αυτοϊκανοποιούνταν μετά το σεξ. Σύμφωνα με τον ίδιο η ερωτική επαφή μεταξύ τους είναι «καλή», τώρα όμως σκέφτεται ότι είναι «αχόρταγη» και θέλει να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Η απάντηση που πήρε πάντως από την sex expert ήταν να μην κάνει απολύτως τίποτα γιατί όπως του εξήγησε η ειδικός «πολλές γυναίκες επιθυμούν έναν δεύτερο οργασμό ειδικά εάν έχουν ερεθιστεί υπερβολικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας».

Κάποιοι όμως είχαν διαφορετική άποψη. «Αυτό, για μένα, σημαίνει ότι δεν φτάνει στην κορύφωση, Σκέφτηκε ότι το σεξ ήταν καλό. Αλλά έχουν μιλήσει πραγματικά για αυτό ή απλά το υποθέτει επειδή δεν έχει παραπονεθεί; Η επικοινωνία φαίνεται να αποτελεί μείζον πρόβλημα σε ορισμένες σχέσει, εξαιτίας της αμηχανίας ίσως, αλλά πιθανότατα δεν θα πρέπει να κάνετε σεξ με κάποιον με τον οποίο δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτό», σχολίασε ένας αναγνώστης.

Άσχετα πάντως με το τι συμβαίνει στην παραπάνω περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αρκετές μελέτες το 82% των γυναικών δεν φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα