Πρώτη προσωπική έκθεση της Έμιλυ Βαφειά για την ενίσχυση του «ΕΛΠΙΔΑ Youth»

Με μεγάλη επιτυχία και με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του «ΕΛΠΙΔΑ Youth» πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, η πρώτη προσωπική έκθεση έργων τέχνης της Έμιλυ Βαφειά στην Image Gallery στο κέντρο της Αθήνας.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της και η πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάνη η οποία ξεναγήθηκε στην έκθεση από την κυρία Βαφειά και δήλωσε συγκινημένη από την απόφασή της καλλιτέχνιδας να στηρίξει την «ΕΛΠΙΔΑ»μέσα από την τέχνη της.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Χάρη και την Έμιλυ Βαφειά

Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούνγια τους σκοπούς της Νεολαίας της«ΕΛΠΙΔΑΣ», του «ΕΛΠΙΔΑ Youth», που από τη δημιουργία του το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα έχει να επιδείξει σημαντικό έργο όπως είναι η ανακαίνιση του «Ξενώνα» της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , αλλά και η δημιουργία της πρώτης θεραπευτικής κατασκήνωσης για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Πριγκίπισσα Τατιάνα, Πρίγκιπας Νικόλαος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Αλεξία Βαρδινογιάννη

Θέμα των 17 έργων της έκθεσης ήταν τα emojis, τα εικονίδια δηλαδή εκείνα που χρησιμοποιούμε μέσω των κινητών μας τηλεφώνων και υπολογιστών για να εκφράσουμε συναισθήματα και να περιγράψουμε καταστάσεις. Η καλλιτέχνης δημιούργησε illustrations μέσα σε φωτιζόμενα plexiglass εμπνεόμενη από τα emojis, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «τα emojisπια αποτελούν το πιο διαδεδομένο τρόπο έκφρασης στη σύγχρονη εποχή».

Λίγα λόγια για την Έμιλυ Βαφειά :

(Από αριστερά) Τα μέλη της Επιτροπής “ΕΛΠΙΔΑ YOUTH” : Πριγκίπισσα Τατιάνα, Ισμήνη Παναγιωτίδη, Ελίνα Σμπώκου, Έμιλυ Βαφειά, Λάουρα Λαλαούνη Δράγνη και Αλεξία Βαρδινογιάννη.

Η Έμιλυ Βαφειά, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική συνέχισε με μεταπτυχιακό στο InteriorDesign στο Κολλέγιο StMartins του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το GraphicDesign, καθώς ήταν ένας τομέας που ανέκαθεν τη συγκινούσε ιδιαίτερα.

Σχετικά άρθρα