«Ευτυχία τώρα!»: Το βιβλίο που αποκαλύπτει τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων

Ποτέ ξανά δεν είχαμε τόσα αγαθά, τόσες ανέσεις, τόσες εμπειρίες, τόση δικτύωση. Παρόλα αυτά, αισθανόμαστε άδειοι ψυχολογικά και συναισθηματικά. Αναλώνουμε τη ζωή μας σε δουλειές που αντιπαθούμε, για να αποκτήσουμε αγαθά που δεν χρειαζόμαστε, να καλύψουμε ανάγκες που δεν έχουμε, να εντυπωσιάσουμε άτομα που δεν συμπαθούμε…

Γιατί το κάνουμε αυτό; Επειδή κάποιοι μας έπεισαν ότι έχοντας πολλά θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Το κυνήγι της ευτυχίας αποτελεί αυτοσκοπό για όλους. Γιατί η ευτυχία συνιστά στάδιο αυτοπραγμάτωσης και ολοκλήρωσης του ανθρώπου.

Η Θετική Ψυχολογία παρέχει σήμερα σαφείς απαντήσεις σχετικά με το πώς όλοι μας μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι στις ψυχικές νόσους και τα προβλήματα και να αισθανθούμε πλήρεις, ολοκληρωμένοι, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι.

Το βιβλίο «Ευτυχία τώρα!» παρουσιάζει με τρόπο εύληπτο τα ερευνητικά πορίσματα της τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την ευτυχία. Στόχος των συγγραφέων Μιχάλη Γαλανάκη και Αναστάσιου Σταλίκα δεν είναι η απλή μεταφορά γνώσεων, αλλά η παροχή απαντήσεων σχετικά με το πώς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στην ίδια ακριβώς θέση με το χαμόγελό μας. Κάτω από τη μύτη μας…

Το βιβλίο «Ευτυχία τώρα!» των Μιχάλη Γαλανάκη & Σταλίκα Αναστάσιου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κριτική.

Σχετικά άρθρα