Σίσσυ Φειδά: Ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο σύζυγος της Σίσσυ Φειδά, Γιώργος Ανδρίτσος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή για τον ξυλοδαρμό ενός δικαστικού.

Το επεισόδιο είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016, όταν ο δικαστικός επιμελητής Παύλος Καλκιτανίδης επισκέφτηκε την οικία του ζευγαριού που εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε πρόβλημα χρεών και εις βάρος τους είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, προκειμένου να προβεί σε κατασχέσεις. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικαστικός επιμελητής, ο κ. Ανδρίτσος του επιτέθηκε, ενώ κλήθηκε η αστυνομία, που έσπευσε επί τόπου και προσήγαγε τους δύο άνδρες στο τμήμα, όπου κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Σε βάρος του επιχειρηματία είχε ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, όπως αυτό του πρότερου έντιμου βίου που είχε ο συνήγορος του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Καλκιτανίδης υποστήριξε πως «άρχισε να φωνάζει και να με χτυπάει με γροθιές και κλωτσιές και μου έσκισε τα ρούχα», ενώ στην απολογία του ο κ. Ανδρίτσος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα και πως μπήκε στη μέση για να προστατέψει την σύζυγό του, που τότε ήταν έγκυος. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αγανάκτησή του ήταν δικαιολογημένη, καθώς οι δικαστικοί επιμελητές δεν είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: peoplegreece.com

Σχετικά άρθρα