Υποψήφιος στη διαδοχή Μπερίσα

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Λουλεζίμ Μπάσα, ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου του Δημοκρατικό Κόμματος, μετά την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα, λόγω της ήττας του στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ο κ. Μπάσα δήλωσε ότι επέλεξε την 3η Ιουλίου επειδή, όπως είπε, είναι ιστορική ημέρα για το κόμμα του, καθώς την 3η Ιουλίου 2005 το Δημοκρατικό Κόμμα ανήλθε στην εξουσία και κυβέρνησε τη χώρα για οκτώ χρόνια. Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπάσα, δήλωσε ότι μετά από μακρά συζήτηση, τα χιλιάδες μηνύματα από τους υποστηρικτές και τη διαβούλευση με τον πρωθυπουργό Μπερίσα, αποφάσισε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μπάσα, αλλά και ο 40χρονος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σοκόλ Ολντάσι, είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες, για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, τον Αύγουστο του 2009 η οποία δημοσιεύθηκε από το WikiLeaks, οι Ολντάσι και Μπάσα αναφέρονται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. “Ο Ολντάσι, σημερινός Υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναφέρεται ως ύποπτος στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο προϊόντων

Σχετικά άρθρα