Το αγόρι μου είναι φίλος με τον πρώην μου. Τι να κάνω;

Πριν από 3 χρόνια μου άρεσε ένα αγόρι. Αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο μεταξύ μας. 2 χρόνια αργότερα έτυχε και γνώρισα ένα γνωστό του. Ψηλοβγαίναμε αλλά πλέον έχουμε χαθεί. Τώρα τις τελευταίες μέρες βγαίνω με ένα αγόρι, που είναι φίλος και με τους δυο! Εγώ νιώθω άσχημα γι’ αυτό. Είναι λογικό; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Άση Μπουμπαλίκη, ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να αισθάνεσαι λίγο αμήχανα με το γεγονός ότι τα τρία αγόρια γνωρίζονται μεταξύ τους. Όμως, υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έβγαινες με τον πρώτο, και μετά με τον δεύτερο. Επίσης , αντιλαμβάνομαι από αυτό που γράφεις ότι και με τους δύο δεν είχες κάποια σημαντική σχέση.
Τώρα έχεις γνωρίσει ένα άλλο πρόσωπο το οποίο σε ενδιαφέρει, το οποίο τυχαίνει να είναι γνωστός των προηγούμενων αγοριών. Έχει περάσει όμως πάλι αρκετό διάστημα από τότε που έβγαινες με τον τελευταίο. Όπως και να έχει είναι τρεις ανεξάρτητες σχέσεις και μάλιστα με αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η μία από την άλλη.
Η γνώμη μου είναι ότι εάν νιώθεις άσχημα με το αγόρι με το οποίο βγαίνεις τώρα, να του μιλήσεις για αυτήν την δυσκολία σου και να τον ενημερώσεις (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει) ότι είχες κάτι παλαιότερα με τους δυο γνωστούς του. Έτσι και εσύ θα ηρεμήσεις με το να μοιραστείς μαζί του την ανησυχία σου και θα του δώσεις και του ίδιου την ευκαιρία να σου πει εάν αυτό είναι κάτι που τον ενοχλεί ή όχι.

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

 

Σχετικά άρθρα