gemista manitaria

Γεμιστά μανιτάρια με πιπεριές φλωρίνης και πατάτες!

Ένα νηστίσιμο πιάτο για απαιτητικούς ουρανίσκους που δε θέλουν να τρώνε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια και πειραματίζονται με νέες γεύσεις: Μανιτάρια γεμιστά με πιπεριές και πατάτες!

Υλικά

Για τα μανιτάρια

20 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο
½ φλ. ελαιόλαδο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαντζουράνας ή ρίγανης, ψιλοκομμένα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ φλ. νερό
3 γεμάτες κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

Για τη σάλτσα

6 -7 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
750ml ζωμός λαχανικών, ζεστός
ξύδι, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για τα μανιτάρια

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία νοτισμένη πετσέτα.

Αφαιρούμε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πόδια από τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε ½ φλ. νερό, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.

Όταν το μείγμα απορροφήσει όλα τα υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε το να κρυώσει λίγο.

Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τις πατάτες για 6-7 περίπου λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα των μανιταριών και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα των μανιταριών με τη γέμιση, στρώνουμε τα γεμισμένα μανιτάρια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με προσοχή για 3-4 λεπτά να ψηθεί, να ροδίσει και να μυρίσει ψημένο.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να βράσει και να γίνει μια αραιή κρέμα.

Προσθέτουμε ξύδι, τόσο που να νοστιμίσει.

Όταν ροδίσουν καλά τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X