Ύποπτους λογαριασμούς για μίζες από Novartis εντόπισαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς

Ύποπτους λογαριασμούς με κινήσεις μαύρου χρήματος από τη Novartis έχουν εντοπίσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews», οι λογαριασμοί ανήκουν σε παρένθετα πρόσωπα, ενώ οι πραγματικοί τους ιδιοκτήτες είναι μεγαλόσχημοι πολιτικοί παράγοντες.

Καλά πληροφορημένη πηγή κάνει λόγο για καταιγιστικές εξελίξεις στη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο παίζουν τα στοιχεία με τις συναλλαγές που βρίσκονταν στους σκληρούς δίσκους της Novartis, αλλά και στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πολυεθνικός κολοσσός έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές για τη διερεύνηση του σκανδάλου με ό,τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τους μιζαδόρους πολιτικούς, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας που διακινούσαν το μαύρο χρήμα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε πρώτη φάση σε λογαριασμούς που συνδέονται με τους τροφοδότες λογαριασμούς της Novartis, αλλά και στη ροή μαύρου χρήματος από κάποιες εταιρείες οι οποίες είχαν στηθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία για τις ανάγκες του ξεπλύματος και για να εξαφανίζονται τα ίχνη από τις μίζες.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς περιμένουν νέα στοιχεία και από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Βέβαια στην πορεία θα αρχίσουν να ανοίγουν και άλλα στόματα με δεδομένο ότι στελέχη της Novartis που θα κληθούν ως ύποπτοι για διάπραξη κακουργημάτων θα αρχίσουν να κελαηδάνε προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιείκεια από τη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με κάποιους στενούς συνεργάτες πολιτικών οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της έρευνας αφού υπάρξουν επαρκή στοιχεία για να τους αποδοθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο μεταξύ πολύ σύντομα η δικογραφία θα επιστρέψει από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής στους εισαγγελείς διαφθοράς για να συνεχίσουν την έρευνα για τη δωροδοκία πολιτικών και για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Η εξέλιξη αυτή έχει σκορπίσει πανικό στο παλιό πολιτικό σύστημα που έκανε τα πάντα προκειμένου η δικογραφία να αλλάξει χέρια και να περάσει στα χέρια εφέτη ανακριτή.

Με το κόλπο αυτό επεδίωκαν να κωλυσιεργήσουν τη δικαστική διερεύνηση. Γιατί οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν μια συνολική εικόνα για το σκάνδαλο και διαχειρίζονται εδώ και καιρό πολύτιμα στοιχεία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται έγγραφα, μαρτυρίες, λογαριασμοί και συναλλαγές. Το πάρτι των αποκαλύψεων για τη Novartis αρχίζει τώρα και όλα δείχνουν ότι θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Πηγή: kontranews.gr

Σχετικά άρθρα