Γκρίνια και βαρύ κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή και τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη

Η ανοιχτή αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, η ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη των δύο χιλιάδων συνέδρων, αλλά και η σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», η σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις καθώς ενίσχυσε το κλίμα γκρίνιας που υπάρχει εδώ και καιρό για τον επικεφαλής του Ποταμιού στα στελέχη και τη βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην επιφάνεια και τα «αγκάθια» που υπάρχουν στη σχέση του κ. Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά.

Μετά την ανταλλαγή αιχμηρών αναρτήσεων το απόγευμα της Παρασκευής που προκάλεσαν «παγωμάρα» στο Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά έριξε τους τόνους. Χωρίς να υποχωρήσει από την αρχική της θέση, ότι είναι άλλο η εθνική συνεννόηση και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκλήθηκαν στη βάση της παράταξης. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα δήλωσε όμως αισιόδοξη ότι θα ξεπεραστούν.

Ωστόσο το κλίμα στη Χαρ. Τρικούπη είναι βαρύ για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Η σημερινή συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο, έδωσε και πάλι τροφή στα σενάρια συνολικότερης προσέγγισης του με τον Αλέξη Τσίπρα και, σε κάθε περίπτωση, έκανε το ερώτημα «που το πάει ο Σταύρος» να ακούγεται όλο και πιο έντονα. Η Σεβαστουπόλεως με τρόπο κατηγορηματικό απορρίπτει κάθε σενάριο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογραμμίζουν ότι η συνάντηση της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό αφορά μόνο τα εθνικά θέματα, δεν υπάρχει στην ατζέντα και δεν πρόκειται να συζητηθεί, σημειώνουν, κανένα άλλο θέμα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα