Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Ψητά μανιτάρια πλευρώτους
manitaria pleurotous

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους

Αυτή η συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους ψητά θα σας ενθουσιάσει! Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και πάντα με επιτυχία, αρκεί να βρούμε τα πιο φρέσκα μανιτάρια.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2

Υλικά Συνταγής

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

Λιώνουμε τη σκελίδα του σκόρδου και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα.

Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε με τη μαρινάδα πρώτα την εξωτερική τους πλευρά και μετά την εσωτερική τους.

Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στα μανιτάρια πλευρώτους και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω.

Κλείνουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Μπορούμε εναλλακτικά να τα ψήσουμε σε bbq σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε ζεστά τα ψητά μανιτάρια μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού για μεγαλύτερη οξύτητα.

Πηγή: alwayshungry.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πιλάφι µε µανιτάρια και καρότο

Μανιτάρια στιφάδο

Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

 

 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X