Διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου – «Τσίπρας: Δεν με νοιάζει το κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει»

«Διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα!»,  ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έστειλε μήνυμα πως το πρωτάθλημα «δεν θα ξανα-εκκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες συμφωνημένου απ’ όλους και θα ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην θιγούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας». «Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά και μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνέψει αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες», είπε.

Σε ερώτηση εάν επίκειται ένα ποδοσφαιρικό Grexit απάντησε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι. Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», διεμήνυσε.

Στο ερώτημα που δέχθηκε, αν θα απαγορευθεί η οπλοφορία στα γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε χαρακτηριστικά, «αφού φτάσαμε να μιλάμε για όπλα…», υπογραμμίζοντας ότι οι ποινές θα αυστηροποιηθούν και θα εφαρμόζονται για όλους. Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασε η ΟΥΕΦΑ στις εικόνες της Κυριακής, σημείωσε ότι «είναι σοκαρισμένη όπως όλοι μας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα».

Σχετικά άρθρα