13ο Athens Animfest

Το Athens Animfest επιστρέφει στην Αθήνα από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2018

Tο 13ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, εδραιώνοντας με το πέρασμα του χρόνου την Αθήνα ως σημείο αναφοράς για τους απανταχού animators.

Το Athens Animfest, το διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Αθήνας, έχει επιλέξει φέτος να διαγωνιστούν ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation, αυτού του μοναδικού οπτικοακουστικού είδους τέχνης, όπου τα πάντα μπορεί να «εμψυχωθούν» και να αποκτήσουν ζωή, γεμάτη ρυθμούς, χρώμα, κίνηση και μαγεία.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το Μεγάλο Βραβείο «Αθηνά» και άλλες διακρίσεις που συνοδεύονται από τον «Κότινο», το κλαδί ελιάς, σύμβολο της ηθικής επιβράβευσης της προσπάθειας των νικητών.

Οι ανήσυχοι Αθηναίοι κινηματογραφόφιλοι, όλων των ηλικιών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες, που συνδυάζουν ποικίλες τεχνικές, αισθητικές και νοηματικές αναζητήσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων τους.

– Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης: Rony Oren, Ισραήλ.
– Τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ.
– Έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Καθηγητής: Μιχάλης Αρφαράς)
– Προβολές για μαθητές Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, και για παιδιά μεταναστών και προσφύγων. (Τα σχολεία και οι δομές φιλοξενίας προσφύγων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δωρεάν πρωινές προβολές, μπορούν να επικοινωνούν με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στο 210 7293691 & 6944227740 και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected])
Η φετινή διοργάνωση σε αριθμούς

Ταινίες όλων των κατηγοριών: 418, συνολικής διάρκειας 50 ωρών. Αναλυτικά οι ταινίες επιμερίζονται σε Μικρού Μήκους: 227, Σπουδαστικές: 68, Ελληνικές: 14, Πειραματικές: 20.

Αριθμός χωρών: 52

Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ: 8

Ρομάντσο, (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, τ.: 216 7003325)
Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση», (Πάρκο Μ. Θεοδωράκη, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, τ.: 6974 371054)
Κινηματογράφος Δαναός, (Λ. Κηφισίας 109 – Μετρό Πανόρμου, τ.: 210 6922655)
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης)
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΤΕΑΠΗ
ΑΚΤΟ, (Ευελπίδων 11, Αθήνα, τ.: 210 5230130)
DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, τ.: 210 6009800)
Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, (Τοσίτσα 11, Εξάρχεια, Αθήνα, τ.: 210 8229133)
Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μεκρούρη”, (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, τ.: 210 3452150)
Τριανόν, (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια, τ.: 210 8215469)
Θέατρο Παραμυθίας, (Παραμυθιάς 27 & Πλαταιών, Κεραμεικός, Μετρό Κεραμεικός, τ.:210 3457904)
ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του το ATHENS ANIMFEST, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ ΔΡΑΣΗ», το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00, στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, που βρίσκεται στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (Π. Μπακογιάννη 38-42) στα Βριλήσσια.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Συνεργαζόμενοι φορείς:

Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ ΔΡΑΣΗ»
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Αναλυτικό πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε από τον ιστοχώρο του Athens Animfest (www.athensanimfest.eu)

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 15/03/2018
Εως: 18/03/2018

Τοποθεσία: Ρομάντσο | Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων “Σινέ Δράση” | Κινηματογράφος Δαναός | Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας | Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΤΕΑΠΗ ΑΚΤΟ | DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας | Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών | Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μεκρούρη” | Τριανόν | Θέατρο Παραμυθίας

Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.athensanimfest.eu

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα