Αρχική / Ψυχολογία / Φοβίες / Έχω φοβία με τις εξετάσεις αίματος. Τι να κάνω;
fovia-me-exetaseis-aimatos-ti-na-kano

Η 25χρονη Μάρθα ρωτά

Έχω φοβία με τις εξετάσεις αίματος. Τι να κάνω;

Είμαι 25 χρονών και έχω σοβαρή φοβία με τις εξετάσεις αίματος σε σημείο που λιποθυμώ κάθε φορά. Λόγω προβλήματος ακμής, όμως, πρέπει να κάνω κάποιες ορμονικές εξετάσεις και αποφάσισα ότι πλέον πρέπει να το αντιμετωπίσω.. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε πώς; Σας ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απαντά η Γεωργία Πουλημενέα:

Οι φοβίες είναι πολύ συχνές και αφορούν ποικίλα θέματα (υψοφοβία, πετοφοβία, αγοραφοβία κτλ). Η αντιμετώπισή τους χρειάζεται ψυχοθεραπευτική παρέμβαση που περιλαμβάνει έκθεση στο αγχογόνο ερέθισμα, σταδιακή απευαισθητοποίηση, τήρηση ημερολογίου και άλλες γνωσιακές συμπεριφορικές μεθόδους που έχουν φανεί αποτελεσματικές στη θεραπεία των φοβιών.

Η φοβία στο αίμα όταν οι εξετάσεις είναι σπάνιες δεν αποτελεί έντονο πρόβλημα. Όταν όμως αυτές γίνονται συχνότερα, αποτελεί πηγή άγχους για το άτομο. Όποτε λοιπόν το αποφασίσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία για να το αντιμετωπίσετε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / info@mentalcare.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X