MEGA

Μαζί με τη “φωνή” του, τον Χρήστο Σιμαρδάνη, σίγησε σήμερα και το MEGA

Σαν κεραυνός εν αιθρία διαδόθηκε χθες αργά το βράδυ η είδηση του θανάτου του Χρήστου Σιμαρδάνη, που ήταν για πολλά χρόνια η… φωνή του MEGA. O θάνατός του βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο ενώ η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη.

Κατά σύμπτωση, η σημερινή μέρα είχε οριστεί ως η μέρα-ορόσημο για τον σταθμό MEGA. Το ΕΣΡ είχε κληθεί να αποφασίσει κατά πόσο θα μπορούσε το μεγάλο κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει, τουλάχιστον ως θεματικός σταθμός.

Τα νέα είναι αρνητικά… Με 6  ψήφους υπέρ του “μαύρου” και 3 κατά, το MEGA σε λίγο καιρό θα σιγήσει οριστικά…

Και έτσι σήμερα μαζί με τη… φωνή του, τον Χρήστο Σιμαρδάνη, σβήνει οριστικά και το MEGA…

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MEGA

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

 

Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega. Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους.

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X