Τα μικρότερα παιδιά είναι τα αγαπημένα των γονέων, σύμφωνα με έρευνα

Πολλές θεωρίες και μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με το πρώτο και το τελευταίο παιδί, ενώ υπάρχει και ο… μύθος (;) του μεσαίου παιδιού, που αισθάνεται πάντα παραμελημένο, καθώς φαίνεται να είναι αποδέκτης της λιγότερης προσοχής των πάντων. Αυτό δε συμβαίνει και στα μικρότερα παιδιά.

Μύθοι ή αλήθειες; Μπορεί ένας γονέας να ξεχωρίζει τα παιδιά του; Κι αν το κάνει, πόσο εύκολα το παραδέχεται; Η έρευνα έγινε σε μεγάλα αγγλικά site: το Mumsnet και το Grandsnet. Πρόκειται για ιστοσελίδες που αφορούν μαμάδες και γιαγιάδες αντίστοιχα. Οι χρήστες ρωτήθηκαν ποιο είναι το αγαπημένο τους παιδί στην οικογένεια. Πάνω από το 50% των μανάδων καταφέρθηκαν εναντίον του φαβοριτισμού σε ένα από τα παιδιά τους. “Το να ξεχωρίζεις ένα παιδί, είναι κακό τόσο για εκείνο όσο και τα αδέρφια του”, δήλωσαν στην πλειοψηφία τους. Ωστόσο το 25% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι ξεχωρίζει ένα από τα παιδιά τους. Αυτό το ποσοστό μεγαλώνει στις ερωτηθείσες γιαγιάδες και φτάνει πάνω από 40%.  Το 61% των γονέων που προτιμούν ένα από τα παιδιά τους δήλωσαν ότι το αγαπημένο τους είναι το μικρότερο ενώ μόλις το 26%  επέλεξε το μεγαλύτερο. Ο μεγάλος χαμένος και πάλι είναι το μεσαίο… Όπου υπάρχει βέβαια…

Ποια τα βασικά επιχειρήματα; Ότι το παιδί που προτιμούν τους μοιάζει και είναι πιο συνεννοήσιμο ενώ τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο απαιτητικά. Συγκεκριμένα το 46% δήλωσαν ότι το αγαπημένο τους παιδί έχει πολλά από τα δικά τους χαρακτηριστικά ενώ πάνω από το 50% δήλωσαν ότι τους κάνει να γελάνε.

Με πληροφορίες από independent.co.uk.

Σχετικά άρθρα