Δικάζεται ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους»

Στο Αίγιο διεξάγεται σήμερα μία ιστορική δίκη, καθώς μητροπολίτης κάθεται στο εδώλιο ως κατηγορούμενος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Ο λόγος για τον Αμβρόσιο, ο οποίος δικάζεται για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους κατά ομοφυλοφίλων.

Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία και εκπροσώπων του κλήρου. Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή επεισοδίων.

Έξω από το μέγαρο ομάδα από το Αίγιο και την Πάτρα πραγματοποιεί δυναμική κινητοποίηση με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του σεξισμού, ζητώντας την καταδίκη του μητροπολίτη. Στο σημείο σημειώθηκε μικρή ένταση όταν ένας διερχόμενος με μηχανάκι χτύπησε έναν από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο κατηγορούμενος Αμβρόσιος βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροφιλήματα από συγκεντρωμένους πιστούς.

Το κείμενο του μίσους

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε γράψει ένα κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 4 Δεκεμβρίου 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Στο άρθρο του καταφερόταν ανοιχτά εναντίον των ομοφυλοφίλων προτρέποντας, μάλιστα, τους πιστούς να προβούν σε ενέργειες εναντίον τους.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! […] Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν!

Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Τη μήνυση κατά του Αμβρόσιου έχουν καταθέσει εννέα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα