Mina Basaran: Σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου καθώς γυρνούσε από το δικό της μπάτσελορ- Ο πάμπλουτος πατέρας της, τα συλλυπητήρια του Ερντογάν και οι τελευταίες φωτογραφίες της

Σκληρό τέλος είχε η Μίνα Μπασαράν (Mina Basaran) κόρη Τούρκου επιχειρηματία αφού συνετρίβη το ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε την ίδια και της φίλες της καθώς επέστρεφαν από το μπάτσελορ πάρτι της.

Όπως έγινε γνωστό από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το τουρκικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή 11 Μαρτίου στο νοτιοδυτικό Ιράν μετέφερε οκτώ γυναίκες που επέστρεφαν από το πάρτι που διοργάνωσε η Μίνα Μπασαράν πριν τον γάμο της. Τραγικό θάνατο βρήκαν και τα 11 άτομα που βρίσκονταν στο αεροσκάφος εκ των οποίων τα 3 ήταν μέλη του πληρώματος και τα 8 επιβάτες όπως ανακοινώθηκε από την Ιρανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

mina-bassaran-sto-aeroplano-2

Το χρονικό της σύγκρουσης

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η κόρη του Χουσεΐν Μπασαράν και οι επτά φίλες της επέβαιναν σ’ ένα Bombardier CL60 που ανήκε στη εταιρεία Basaran Holding, ιδιοκτησίας του Τούρκου επιχειρηματία.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην επαρχία Τσαχαρμαχάλ και Μπαχτιαρί, ενώ είχε απογειωθεί από την πόλη Σαρτζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η Μίνα Μπασαράν αρραβωνιάστηκε τον Οκτώβριο και είχε πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τις φίλες της για να γιορτάσουν τον γάμο της που θα πραγματοποιούνταν ένα μήνα μετά, στις 14 Απριλίου.

«Το αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στις 16:59 και συνετρίβη περίπου στις 18:09», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

mina-bassaran-me-files-tis

«Βάσει των συνομιλιών με το κέντρο ελέγχου, ο πιλότος είχε ζητήσει άδεια να πετάξει σε χαμηλότερο υψόμετρο εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος», πρόσθετε η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ όταν πετούσε σε υψόμετρο 32.000 ποδών ενώ έχανε ύψος και μειωνόταν η ταχύτητά του».

«Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα και κάτοικοι της περιοχής είδαν το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες» υποστήριξε ο εκπρόσωπο τύπου του Κέντρου διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, Μοτζιτάμπα Καλίντι.

mina-bassaran-sto-aeroplano

Η Μίνα Μπασαράν επέστρεφε από το μπάτσελορ πάρτι για τον επικείμενο γάμο της

Σπαρακτική είναι η ιστορία της Μίνας Μπασαράν καθώς τον επόμενο μήνα θα παντρευόταν τον αγαπημένο της. Η τελευταία εικόνα που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο instagram ήταν μία μέρα πριν την τραγωδία. Η Μίνα εμφανίζεται χαμογελαστή περιστοιχισμένη από τις φίλες της που μαζί της βρήκαν ξαφνικό θάνατο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι, One and Only Royal Mirage, και δείχνει τις 8 γυναίκες με μπουρνούζια και γυαλιά ηλίου να ποζάρουν ξέγνοιαστες.

mina-bassaran-teleutaia-foto

Το πρωί της Κυριακής, μόλις λίγες ώρες μετά τη συντριβή, υπήρχαν περισσότερα από 7.000 σχόλια στη φωτογραφία.

mina-bassaran-me-files-tis-3

Tο βράδυ πριν τη μοιραία σύγκρουση η Μίνα είχε πάει με τις φίλες της σε συναυλία της Ρίτα Όρα στο κλαμπ «Base». Το βίντεο δείχνει την ευτυχία της νεαρής κοπέλας που δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε…

mina-bassaran-me-patera-tis-2

Ο επιχειρηματίας Χουσεΐν Μπασαράν είναι ο τραγικός πατέρας της Μίνας

Ο Μπασαράν είναι πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Trabzonspor και επιχειρηματίας. Μία από τις εταιρείες του είναι κορυφαίος μέτοχος της Bahrain Middle East Bank BSC, μιας μικρής επενδυτικής τράπεζας. Η Basaran Holding Company είναι η εταιρεία που ανήκε το συγκεκριμένο αεροσκάφος και ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας Χουσεΐν Μπασαράν. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού.. Τα κατασκευαστικά του έργα περιλαμβάνουν μια σειρά πολυτελών πολυκατοικιών με το όνομα “Mina Towers”, που ονομάστηκαν έτσι από την κόρη του.

 

 mina-bassaran-oikogeneia

Ποια ήταν η νεαρή κληρονόμος

Η πανέμορφη Μίνα ήταν μόλις 28 χρονών, είχε ένα μικρότερο αδερφό και ήταν η μοναχοκόρη του Χουσεΐν Μπασαράν. Μπορούμε να συμπεράνουμε την αδυναμία που της είχε από την ονομασία που επέλεξε για ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της Κωνσταντινούπολης, το έργο «Mina Towers». Η Μίνα από πολύ μικρή είχε μπει στις επιχειρήσεις του πατέρα της αφού ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Başaran Holding ήδη από τον Νοέμβριο του 2013 δηλαδή σε ηλικία μόλις 23 χρονών. Σπούδαζε management στο European Business School του Λονδίνου.

mina-bassaran-degree

Η Μίνα Μπασαράν πέρα από κληρονόμος της αυτοκρατορίας του πατέρα της ήταν και σταρ του instagram. Ο λογαριασμός της στο έφτασε να έχει 80.000 followers αφού έγινε γνωστό ότι ήταν ένα από τα θύματα της συντριβής. Ο λογαριασμός της στο instagram είχε κατακλυστεί από φωτογραφίες που έβγαζε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που ήταν αφιερωμένο στον επικείμενο γάμο της.

Η πανέμορφη νεαρή που έμοιαζε με μοντέλο είχε κάνει φωτογραφίσεις σε διάφορα περιοδικά ανάμεσα στα οποία ήταν και η τουρκική Vogue. Η σχέση της με τα περιοδικά δεν ήταν μόνο να εμφανίζεται στα εξώφυλλά τους αλλά ταυτόχρονα να γράφει σε κάποια από αυτά για τα ταξίδια της.

mina-bassaran-magazine

 mina-bassaran-magazine-2

Η λαμπερή ζωή της απασχολούσε συχνά τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας. Μάλιστα ο Ερντογάν εξέφρασε στην τηλεόραση τα συλλυπητήρια του προς την οικογένειά της.

bassaran-erntogan

Ποιος ήταν ο άντρας που σε ένα μήνα θα γινόταν σύζυγός της

Ο Murat Gezer ήταν ιδιοκτήτης του τυπογραφείου Metprint Printing Systems. Λίγους μήνες πριν ο Murat είχε αρραβωνιαστεί με την Μίνα στο Soho House στην Κωνσταντινούπολη. Ο γάμος τους είχε κανονιστεί. Είχαν ήδη διαλέξει που θα γιορτάσουν την ένωση τους. Την χαρά τους θα στέγαζε το πεντάστερο ξενοδοχείο Ciragan Sarayi που βρίσκεται στον Βόσπορο και υπήρξε στο παρελθόν παλάτι. Το δυστύχημα ανέτρεψε με τον πιο τραγικό τρόπο τα σχέδια τους.

mina-bassaran-

Σχετικά άρθρα