Όταν το χταπόδι συναντήσει τις χυλοπίτες, ο γευστικός τους συνδυασμός είναι μοναδικός! Ιδανική συνταγή και για την περίοδο της νηστείας.
Υλικά
- 500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
- 1 κιλό χταπόδι, πλυμένο και καθαρισμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 150 ml μπύρα
- 100 ml μουστάρδα απαλή
- 100ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 10-15 φύλλα βασιλικού
- μαύρες ελιές
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε το χταπόδι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες κατά 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού, καθώς θα μαγειρευτούν και αργότερα.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.
- Σβήνουμε με την μπύρα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, τα κολοκυθάκια, το βασιλικό και τις ελιές,αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Πατατοσαλάτα με χταπόδι και κρεμμυδάκι
Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές