Χυλοπίτες με χταπόδι και κολοκυθάκια

Όταν το χταπόδι συναντήσει τις χυλοπίτες, ο γευστικός τους συνδυασμός είναι μοναδικός! Ιδανική συνταγή και για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
  • 1 κιλό χταπόδι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 150 ml μπύρα
  • 100 ml μουστάρδα απαλή
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 10-15 φύλλα βασιλικού
  • μαύρες ελιές
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Αφαιρούμε το χταπόδι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες κατά 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού, καθώς θα μαγειρευτούν και αργότερα.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.
  • Σβήνουμε με την μπύρα.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, τα κολοκυθάκια, το βασιλικό και τις ελιές,αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πατατοσαλάτα με χταπόδι και κρεμμυδάκι

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

 

 

Σχετικά άρθρα