Ολο το πόρισμα για τον Γ. Παπακων/νου

Για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής.

Στις 58 σελίδες του πορίσματος οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αιτιολογούν τις κατηγορίες, δείχνοντας την πόρτα του δικαστικού συμβουλίου για τον πρώην υπουργό.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση στην ολομέλεια που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να γίνει διάσκεψη για το πόρισμα, προκειμένου να μη δοθούν επιχειρήματα ακυρότητας της διαδικασίας από όσους μπορούν και θέλουν να επωφεληθούν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά όλο το πόρισμα

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ που κατέθεσε το ΚΚΕ

Επεισοδιακή η αυλαία στην προκαταρκτική

Με επεισοδιακό τρόπο έληξαν οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να τσακώνονται με συναδέλφους τους που συναινούν στο πόρισμα της πλειοψηφίας στην μέση των διαδρόμων και ύβρεις να ακούγονται εκατέρωθεν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας (που στηρίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) δεν τους διανεμήθηκε ποτέ, δεν ξέρουν το περιεχόμενό του και δεν έχει υπογραφεί από κανέναν.

Οι φωνές των βουλευτών ακούγονταν έξω από την αίθουσα πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραπονιέται στους διαδρόμους για τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως “εμείς δεν έχουμε δει το πόρισμα

Σχετικά άρθρα