Κατάρρευση γέφυρας στο Μαϊάμι: Υπήρξαν προειδοποιήσεις για ρωγμές στην κατασκευή

Λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στο Μαϊάμι, ένας μηχανικός επιχείρησε να προειδοποιήσει για τα προβλήματα της κατασκευής και τους κινδύνους που έκρυβε.

Τρεις μόλις μέρες πριν από το περιστατικό, ο επικεφαλής μηχανικός του έργου Denney Pate, είχε αφήσει ένα φωνητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή συναδέλφου του προειδοποιώντας για ρωγμές στην κατασκευή.
Δυστυχώς, κανείς δεν άκουσε το μήνυμα και η γέφυρα κατέρρευσε σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα και τραυματίζοντας ακόμη εννέα, που νοσηλεύονται.

«Το κοιτάξαμε λίγο, και, ε, πρέπει να γίνουν επισκευές, αλλά από άποψη ασφαλείας δεν υπάρχει κανένα θέμα, άρα δεν ανησυχούμε, αν και οι ρωγμές δεν καλό δείγμα και κάτι πρέπει να γίνει. Ξέρεις, επισκευές», ανέφερε ο Pate στο μήνυμα, που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Μεταφορών της Φλόριντα σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως «η ευθύνη για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας ζωής και η σωστή ενημέρωση επί αυτών είναι αποκλειστική ευθύνη» της κατασκευαστικής εταιρίας.
«Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών και τους τραυματισμούς», αναφέρεται ακόμη.

 

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα