Κίνημα Αλλαγής: Η ηχηρή απουσία του Βενιζέλου, τα χειροκροτήματα στον ΓΑΠ και οι αποδοκιμασίες στον Λεβέντη

Η πρώτη μέρα στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής σημαδεύτηκε από την ικανοποιητική συμμετοχή, το ζεστό χειροκρότημα σε ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της κεντροαριστεράς και τις πιο ήπιες αντιδράσεις για άλλους, τις έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη και μια ηχηρή απουσία.

Τα βίντεο που ακολουθούν δίνουν πολύ γλαφυρά μια συνολική εικόνα για το κλίμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδωσε το παρών την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει τη δεύτερη ημέρα. Έτσι απουσίαζε από την ομιλία της Φώφης Γεννηματα. Παρών αντίθετα ο Κώστας Λαλιώτης όχι όμως στην πρώτη σειρά όπου άστραφταν τα φλας αλλά διακριτικά στην είσοδο της αρένας.

Η υποδοχή του Σημίτη

Ο Κώστας Σημίτης μπορεί να ήταν ψυχρός με το Γιώργο Παπανδρέου, ήταν όμως εξόχως θερμός με το Σταύρο Θεοδωράκη. Όταν έφτασε στην αρένα ο επικεφαλής του Ποταμιού ο πρώην πρωθυπουργός τον χαιρέτισε και κάτι του είπε στο αυτί. Και αφού ο Θεοδωράκης τελείωσε με τις χειραψίες ο Σημίτης τον πλησίασε πάλι και του νίκησε ξανά για κάμποση ώρα στο αυτί. Τι είπαν όμως δεν κατάφεραν να κρυφακούσουν οι παριστάμενοι.

Οι αποδοκιμασίες στο Λεβέντη και η αποχώρησή του από το βήμα

Όταν ο Βασίλης Λεβέντης ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για τον πρωθυπουργό που έφερε το μνημόνιο και εκείνον που μας έβαλε απροετοίμαστους στο ευρώ τα γιουχαΐσματα ήταν συνεχή με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΝ. ΚΕΝ. να κατέβει από το βήμα.

Η ομιλία ΓΑΠ

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κατέβηκε οργανωμένο στο ΣΕΦ και έτσι ενώ ο Σημίτης έπαιρνε χλιαρό χειροκρότημα, κάθε αναφορά στο ΓΑΠ και το ΚΙΔΗΣΟ ξεσήκωνε τη δεξιά πλευρά της αρένας. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι η πλευρά ΓΑΠ θέλει οπωσδήποτε να περασει στα συμπεράσματα αναφορά για ευθύνες όχι μόνο του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 αλλά και του Προβόπουλου. Με την αναφορά στον τελευταίο προφανώς δε θα συμφωνεί ο Βενιζέλος, αλλά δεν είναι πιθανό στο πλαίσιο του κλίματος ενότητας να τον στηρίξουν απέναντι στο ΓΑΠ ακόμη και προερχόμενοι από το εκσυγχρονιστικό χώρο.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα