Κίνημα Αλλαγής: Με την παρουσίαση του νέου σήματος ολοκληρώθηκε το συνέδριο

Με την παρουσίαση του νέου σήματος, ένα ρόδο με κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Λίγο νωρίτερα εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστούν τα προτεινόμενα πρόσωπα για τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κλείνοντας τη συζήτηση στο συνέδριο, η Φώφη Γεννηματά απηύθυνε γενικό προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας και κατέθεσε προτάσεις για 12+1 κρίσιμα ζητήματα για την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, καλώντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθούν.

Προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα και τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία πρόκειται να διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα και τόνισε ότι η ακραία πόλωση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

Επίσης εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν.

 

Σχετικά άρθρα