Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι
laxanontolmades nistisimoi

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Μια νηστίσιμη παραλλαγή ενός κλασικού και αγαπημένου «μαμαδίστικου» πιάτου: λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι, με μανιτάρια, αντί για κιμά!

Συστατικά

  • 1 μέτριο λάχανο (κραμπί)
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 8 μέτρια μανιταράκια ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο περασμένο από χοντρό τρίφτη
  • 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή αλεσμένες στο μπλέντερ
  •  πρέζα πιπέρι καγιέν,
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο,
  • ½ λεμόνι το χυμό,
  • αλάτι, πιπέρι.

Διαδικασία

Αφαιρείτε το σκληράδι της βάσης και ζεματάτε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει με 2 κουταλιές ξίδι.

Όταν τα φύλλα μαλακώσουν αρκετά, για να μπορείτε να τα ξεκολλήσετε, το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο για να μπορείτε να το αγγίζετε.

Κρατάτε το νερό στην κατσαρόλα.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Ανακατεύετε μέσα την ντομάτα, όταν κοχλάσει αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ρύζι και προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν.

Ξαναζεσταίνετε το νερό στην κατσαρόλα, ξεκολλάτε τα λαχανόφυλλα και κρατάτε στην άκρη τα σκισμένα.

Τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα για να μαλακώσουν και τα ξαναστραγγίζετε καλά.

Αδειάζετε την κατσαρόλα. Κόβετε και βγάζετε το νεύρο των φύλλων, βάζετε πάνω μια κουταλιά γέμιση και τα τυλίγετε σε ντολμάδες.

Απλώνετε τα σκισμένα φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζετε από πάνω τους ντολμάδες σε στρώσεις.

Τους περιχύνετε με νερό, όσο να τους σκεπάσει, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι, τους σκεπάζετε μ’ ένα πιάτο και όταν πάρουν μια βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά και τους αφήνετε να σιγοψηθούν για 35-40 περίπου λεπτά.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πεντανόστιμη vegan σάλτσα από κάσιους

Μια νόστιμη vegan συνταγή: Πατατομπιφτέκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Vegan μουσακάς με κιμά σόγιας

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X