«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»: Ανοίγει ξανά το σύστημα για συγκεκριμένες περιφέρειες

Άρχισε από το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται τμηματικά ανά γεωγραφική περιοχή

  • Σήμερα αφορά ακίνητα που βρίσκονται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
  • Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ
  • στις 2 Απριλίου για τις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

«Πολύ καλή λειτουργικότητα», διαπιστώθηκε κατά τις πρώτες ώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι ο προϋπολογισμός  καλύπτει  λίγο παραπάνω από 40.000 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν καλύφτηκαν από το Πρώτο «Εξοικονομώ» και τα ενδιάμεσα προγράμματα.

Δεδομένου ότι τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά Περιφέρεια, ο αριθμός όσων μπορούν να μπαίνουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα το ίδιο δευτερόλεπτο υπερβαίνει τις 10.000, τόνισε ο κύριος Βερροιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων,  αρχίζει από τις 8:00 π.μ.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα