Ελληνας διεκδικεί 58 εκατ. € από την Apple

Αντιμέτωπος με τους καλοπληρωμένους δικηγόρους της… Apple θα βρεθεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες ο Ελληνας καθηγητής, Θεόδωρος Δ. Μουστάκας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας, κατηγορώντας τον για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Σε περίπτωση που τα αμερικανικά δικαστήρια αποφανθούν ότι ο Ελληνας καθηγητής έχει δίκιο τότε η Apple θ κληθεί να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. ευρώ! Ο Θεόδωρος Μουστάκας ισχυρίζεται ότι λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

Η δικαστική αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ελληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά άρθρα