Καινούργια Σελίδα, από τον Γιάννη Μόσχο στο Μικρό Γκλόρια

Το Μικρό Γκλόρια γυρίζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή, και προτείνει ως πρώτη του παραγωγή για τη φετινή σεζόν τη δραματική κομεντί «Καινούργια σελίδα» του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με πρωταγωνιστές τους Ταξιάρχη Χάνο, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου και Άγγελο Μπούρα.

Η «Καινούργια σελίδα», γραμμένη το 1977, είναι ένα από τα πλέον αυτοβιογραφικά έργα τού πολύ δημοφιλούς στην Ελλάδα κωμωδιογράφου. Ο Νιλ Σάιμον αφηγείται μια πολύ προσωπική ιστορία: τη γνωριμία του με τη δεύτερη σύζυγό του, και τον σφοδρό έρωτά τους, ενώ πενθεί ακόμα για τον χαμό τής πρώτης του συζύγου. Ο συγγραφέας μεταπλάθει αυτή την τόσο προσωπική ιστορία σε μια εξαιρετικά αστεία και συγκινητική κωμωδία. Μια δραματική κομεντί για τις δυσκολίες αλλά και τις υπέροχες ανατροπές που μας επιφυλάσσει η ζωή, ένα έργο για όλες αυτές τις καινούργιες σελίδες που καλούμαστε να γυρίσουμε στην πορεία μας. Ο Σάιμον μέσα από έναν ύμνο στη δύναμη της αγάπης μάς κάνει να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μέχρι δακρύων βλέποντας στον καθρέφτη τη δική μας διαδρομή στη ζωή.

Υπόθεση του έργου

Ο συγγραφέας Τζορτζ Σνάιντερ, ένας μεσήλικας άντρας που έχει πρόσφατα χηρέψει, και η ηθοποιός Τζένι Μαλόουν, η οποία έχει μόλις πάρει διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της, έχουν κουραστεί να βγαίνουν ραντεβού και αποφασίζουν πως δεν είναι έτοιμοι να κάνουν μια καινούργια αρχή.

Όμως ο αδελφός του Τζορτζ, ο Λέο Σνάιντερ, και η φίλη της Τζένι, η Φέι Μέντγουϊκ, δεν τους αφήνουν ήσυχους, τους πιέζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ο Λέο και η Φέι, που γνωρίζονται από παλιά και αντιμετωπίζουν προβλήματα στους γάμους τους, ξαναβρίσκονται τυχαία ένα βράδυ και κανονίζουν να προξενέψουν τον Τζορτζ με την Τζένι. Αρχικά και οι δυο αρνούνται κατηγορηματικά το προξενιό, όταν όμως γνωριστούν από ένα παιχνίδι της τύχης οι βεβαιότητές τους θα ανατραπούν και θα ερωτευθούν τρελά ο ένας τον άλλο. Και ενώ ο Τζωρτζ και η Τζένι αποφασίζουν να γυρίσουν μαζί καινούργια σελίδα στη ζωή τους το παρελθόν τούς στοιχειώνει και εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους. Θα μπορέσει ο έρωτάς τους να υπερβεί τα εμπόδια;

kainourgia-selida-2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν
Βοηθός σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτογράφος: Μαριλένα Σταφυλίδου
Ψηφιακή επεξεργασία: Μάριος Γαμπιεράκης
Παραγωγή : Α.Μ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ταξιάρχης Χάνος, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου, Άγγελος Μπούρας

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: Εως: 01/04/2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:15, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:15
Από 1 Μαρτίου: κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 19.15

Τοποθεσία: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Eισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 12 ευρώ

Προπώληση: Online: www.viva.gr | Τηλεφωνικά: 11876 | Mobile app: VIVA wallet

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ. ταμείου: 2103642334 (Καθημερινά 10:30-13:00 & 17:30-21:30)

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα