Τι να κάνεις όταν έχεις πεσμένη ψυχολογία εξαιτίας αρρώστιας;

Είμαι 27 χρονών. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας σε κάτι που βιώνω εδώ και έναν χρόνο τώρα και δεν ξέρω τι να κάνω πια. Είμαι σε μια φάση άγχους, πολλή στενοχώρια. Ψυχολογικά, σωματικά και εξωτερικά δεν είμαι καλά και ο λόγος είναι επειδή εδώ και έναν χρόνο έχω πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω και με έχει ρίξει αυτό σε όλα. Ούτε να βγαίνω από το σπίτι, δεν έχω όρεξη ούτε να πάω και στη δουλεία μου. Μπορείτε να μου δώσετε σας παρακαλώ μια συμβουλή τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

διανύετε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωή σας και είναι αξιοθαύμαστο το κουράγιο και η ψυχική σας  δύναμη σε όλο αυτό. Σε αυτή την περίοδο της ζωής σας πιθανόν να χρειάζεστε περισσότερη φροντίδα.

Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μην είναι καλά κάποιες μέρες και να μην έχει κέφι να βγαίνει έξω. Μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μην πηγαίνει με όρεξη στη δουλειά κάθε μέρα και ίσως  να οργανώσετε το πρόγραμμα σας, όσο είναι εφικτό αυτό,  με τρόπο που να σας ξεκουράζει περισσότερο και να καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σας.

Το να ζητάτε βοήθεια όταν είστε αγχωμένη ή στεναχωρημένη, να βρείτε κάποιο χόμπι που σας αρέσει και να παρατηρείτε ή και να γράφετε το πώς νιώθετε και τι χρειάζεστε μέσα στη μέρα σας, είναι κάποιοι ενδεικτικοί τρόποι που ενισχύουν τη φροντίδα του εαυτού μας.

Η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό όπου να συζητάτε για αυτή την περίοδο της ζωής σας είναι ένας ακόμη τρόπος για να βοηθηθείτε.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Σχετικά άρθρα