Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα παραπέμπουν στη γνώμη τους και όχι το πόρισμά τους, καθώς τέτοιο δεν προτίθενται να καταθέσουν, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που μετείχαν στην προκαταρκτική επιτροπή, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας, Σ. Κοντονής.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, για πλαστογραφία και όχι νόθευση εγγράφου όπως στο πόρισμα της πλειοψηφίας για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος, αδίκημα που συνιστά πλημμέλημα.

Την ίδια στιγμή επιβαρυντικά θα μπορούσε να λειτουργήσει περαιτέρω εξέταση του ενδεχομένου συμμετοχικής δράσης με άλλα πρόσωπα και διάπραξης αδικήματος περί την υπηρεσία.

Κρίσιμο σημείο θεωρούν την υπεξαγωγή εγγράφου, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι η μη συμπερίληψή του αποδεικνύει την απόφαση να συγκαλυφθούν πράγματα.

Οι τρεις βουλευτές ζητούν ακόμη τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, για τη διαχείριση του αρχείου, του διαδόχου του κ. Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Οικονομικών και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου.

Εξαιρούν, πάντως, το κακούργημα της πλαστογραφίας για τον κ. Βενιζέλο, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του, για όλα τα υπόλοιπα.

Επιφυλάσσονται δε σημειώνοντας, πως για αυτούς η υπόθεση δεν τελειώνει με τη διατύπωση της γνώμης τους αλλά θα ληφθούν οι πρωτοβουλίες που προκύπτουν από τα συμπεράσματά τους, στο μέλλον, αφού εξαντληθούν οι δυνατότητες διερεύνησης μέσω της επιτροπής.

Σχετικά άρθρα