Μπιφτεκάκια με φακές

Νηστεία τέχνας κατεργάζεται, για να παραφράσσουμε τη γνωστή λαϊκή ρήση! Οι περισσότεροι έχετε ακούσει και έχετε γευτεί τους ρεβυθοκεφτέδες, τα γνωστά φαλάφελ. Αλλά μπιφτεκάκια με φακές; Για να δούμε αναλυτικά πώς θα τις φτιάξετε και τι υλικά χρειάζεστε!

Συστατικά

  • 1 φλ. κόκκινες φακές καθαρισµένες,
  • 2 ½ φλ. νερό,
  • 1 φλ. πλιγούρι,
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
  • 2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα,\
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • 2 κουταλάκια κύµινο (αρτυσιά),
  • 1 φλ. µαϊντανός ψιλοκοµµένος,
  • 2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ,
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • λάδι για τηγάνισµα (αραβοσιτέλαιο, ηλιανθέλαιο κλπ),
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι,
  • ½ κουταλάκι πιπέρι

Διαδικασία

Ξεπλένετε καλά τις φακές.

Ρίχνετε το νερό σε ένα µικρό βαθύ κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει βάζετε τις φακές.

Σκεπάζετε το κατσαρολάκι µε το καπάκι του, χαµηλώνετε τη φωτιά και βράζετε τις φακές για 5 λεπτά µόνο.

Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά τις φακές.

Ακολούθως, προσθέτετε το πλιγούρι.

Το αφήνετε 10 λεπτά να φουσκώσει.

Παράλληλα, σε ένα µπολ βάζετε τα κρεµµύδια, την πάπρικα, το κύµινο, το µαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τις φακές µαζί µε το πουργούρι.

Ανακατεύετε καλά το µίγµα και προσθέτετε το µπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, το οποίο βάζετε λίγο – λίγο γιατί µπορεί να µην το χρειαστεί όλο.

Πλάθετε στρογγυλά μπιφτεκάκια µε διάµετρο 7εκ. και ύψος 2 εκ. και τηγανίζετε σε µπόλικο καυτό λάδι.

Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρετε.

Συνοδεύετε, αν θέλετε, τα µπιφτέκια µε αγγουράκι κοµµένο σε φετούλες και τζατζίκι.

Σχετικά άρθρα