Μπαράζ επαφών του Κοτζιά στα Σκόπια για το όνομα

Με τη συνάντηση που θα έχει με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος επαφών που θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο.

κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Μπουγιάρ Οσμάνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κυβερνητικό μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Στις 13.00 ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στα γραφεία του VMRO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα