Στα κινηματογραφικά χνάρια του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ο γιος του, Πάτρικ-Το… ταξίδι του “Άρνι” από την Αυστρία στις ΗΠΑ, η σεξουαλική παρενόχληση και ο γάμος με μια Κένεντι

Εάν το όνομα Πάτρικ Σβαρτενέγκερ σου θυμίζει κάτι, τότε το όνομα Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ φέρνει στο μυαλό σου εικόνες και στιγμιότυπα από ταινίες, show business, πολιτική, αλλά και μια ταραχώδη προσωπική ζώη.

Προς το παρόν πάντως ο Πάτρικ, 24 χρονών σήμερα και μεγαλύτερος γιος του «Άρνι» από τον γάμο του με την Μαρία Σράιβερ, ανακοινώθηκε ότι ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμα ταινία, με τίτλο «Midnight Sun», η οποία αναμένεται να παιχτεί στους επόμενους μήνες στου κινηματογράφους.

«Ο πατέρας μου, μου λέει: Μην ακούς τους αρνητικούς ανθρώπους. Ήρθε από μια άλλη χώρα με 20 δολάρια στην τσέπη του και κατάφερε να πετύχει. Μου έδωσε την αποφασιστικότητα να γίνω κάποιος από μόνος μου – όχι απλά ο γιος του – και να φτιάξω ένα όνομα για τον εαυτό μου», αναφέρει ο Πάτρικ σε παλιότερη συνέντευξή του.

Οι ΗΠΑ, το body building και η επιτυχία

Η αλήθεια είναι ότι εάν ρίξει κανείς μια καλή ματιά στην πορεία του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην ζωή θα καταλήξει σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα: Ότι δηλαδή στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις και σε ένα υπερφυσικό για τα δεδομένα όχι μόνο εκείνης της εποχής (βλ. δεκαετία ’70), αλλά και της δικής μας, που ουσιαστικά του άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία και την καταξίωση.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1947 σε ένα χωριό της Αυστρίας, ο Άρνολντ έδειξε από μικρός την κλίση του προς τη γυμναστική και το ωραίο σώμα, καθώς από τα 15 του ξεκίνησε να ασχολείται με το μπόντι μπίλντινγκ, με τους ειδικούς να τον ξεχωρίζουν από νωρίς προβλέποντας ότι θα έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στον χώρο.

Η Αυστρία, όμως δεν τον χωρούσε και αφού υπηρέτησε για έναν χρόνο στον Αυστριακό στρατό το 1965, έφυγε για τις ΗΠΑ, προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Το 1968, λοιπόν, βρέθηκε στις ΗΠΑ γνωρίζοντας ελάχιστα Αγγλικά και με βασικό του εφόδιο την δίψα του για διάκριση και καταξίωση. Τα καταφέρνει μια χαρά, αφού κερδίζει 8 φορές παγκόσμιους τίτλους (Mr. Universe και Mr. Olympia), αν και φήμες τον ήθελαν να είναι ουσιαστικά παράνομος μετανάστης στις ΗΠΑ, σε όλη τη δεκαετία του ’70, καθώς δεν μπορούσε να ανανεώσει τη βίζα του.

Το Χόλιγουντ, η επιτυχία και ο γάμος

Είναι το 1984, όταν ο κόσμος ολόκληρος συστήνεται για πρώτη φορά με τον θηριώδη «Άρνι» να υποδύεται έναν εκτελεστή-ρομπότ από το μέλλον, σε έναν ρόλο που έμελλε να τον σημαδέψει για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Παρά το γεγονός ότι δύο χρόνια πριν είχε υποδυθεί τον «Κόναν, τον Βάρβαρο», ουσιαστικά γνωστός έγινε με τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η επιτυχία, τα χρήματα και η δόξα έρχονται μαζεμένα, ενώ μαζί τους έρχεται και ο γάμος με την Μαρία Σράιβερ, που έχει συγγένεια με την οικογένεια Κένεντι, καθώς η μητέρα της ήταν αδερφή του JFK. Για τον φιλόδοξο και οραματιστή Άρνολντ, ο γάμος αυτός ξέρει ότι θα είναι και το διαβατήριό του για να κατέλθει λίγα χρόνια αργότερα στον πολιτικό στίβο.

Με την σύζυγό του παντρεύεται το 1986 και στην πορεία αποκτούν μαζί τέσσερα παιδιά, ενώ οι επιτυχίες στον κινηματογράφο διαδέχονται η μία την άλλη, με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να εξελίσσεται σε κορυφαίο ήρωα των λεγόμενων action movies για την εποχή εκείνη.

Τα αναβολικά, η πολιτική και το διαζύγιο

Οι πρώτες αναταραχές στην επαγγελματική ζωή του γιγαντόσωμου Αυστριακού έρχονται το 1977, όταν και σε συνέντευξή του παραδέχεται την χρήση αναβολικών για βελτίωση των επιδόσεων του και κατ’ επέκταση του σώματός του. Πολλοί είναι οι χορηγοί που αποφασίζουν να τον εγκαταλείψουν, όμως ο πεισματάρης Αυστριακός λίγο νοιάζεται και πέφτει και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά.

Το ενδιαφέρον του για την πολιτική, και λόγω της γυναίκας του, είναι αρκετά έντονο, οπότε στις αρχές της δεκαετία του 2000 ο Σβαρτσενέγκερ παίρνει την απόφαση, αφουγκραζόμενος την επιθυμία του λαού της Πολιτείας της Καλιφόρνια για κάθαρση, να θέσει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης, θέση την οποία τελικά και καταλαμβάνει από το 2003 έως και το 2011, και γίνεται ο 38 κατά σειρά κυβερνήτης της πολιτείας.

Μαζί, όμως, με την πολιτική στην φόρα αρχίζουν να βγαίνουν και διάφορα σκάνδαλα, άλλα πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα, όπως το γεγονός ότι ακόμα και στο διάστημα που ήταν κυβερνήτης έπαιρνε 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο «κάτω από το τραπέζι» από εταιρείες με ήδη για μπόντι μπίλντερς προκειμένου να τις προωθεί, εκμεταλλευόμενος την ισχύ της θέσης του.

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδαν καταγγελίες διαφόρων γυναικών που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τον Σβαρτσενέγκερ ή βρίσκονταν στον κοινωνικό του κύκλο για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στις γυναίκες και συνεχή μείωση της προσωπικότητάς τους με υποτιμητικά για το φύλο τους σχόλια και άσεμνες χειρονομίες, με αρκετές να κάνουν λόγο ακόμα και για «θωπείες» από τον πάλαι ποτέ «Εξολοθρευτή».

Το τέλος της δεύτερης θητείας του, το 2011, συνέπεσε με το διαζύγιό του από την Μαρία Σράιβερ, λόγω της αποκάλυψης για την ύπαρξη εξώγαμου γιού τον οποίο, όπως αποδείχθηκε, ο «Άρνι» είχε αποκτήσει με την οικονόμο της οικογένειας, Μίλντρεντ Μπαένα, όταν εκείνη ήταν περίπου 25 χρονών.

Μάλιστα, η Σράιβερ πήρε τη δική της εκδίκηση από τον «τεστοστερονάτο» Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτοντας τα πάντα σε μια συνέντευξη-«χείμαρρο» στην Όπρα Γουίνφρι, όπου δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον πρώην σύζυγό της, «Άρνολντ ο Σπερμινέιτορ», παραλλάσσοντας την ονομασία στα αγγλικά του ρόλου του (βλ. Terminator, δηλαδή Εξολοθρευτής).

Η Ελλάδα και το… τσάμικο με τον Γ. Παπανδρέου

Μάλιστα, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ συνδέεται και με την χώρα μας, αφού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στην χώρα μας και υπάρχει στιγμιότυπό του, όπου μαζί με τσολιάδες χορεύει τσάμικο με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετέπειτα πρωθυπουργό της χώρας μας!

Το έμφραγμα, η επιστροφή στην ηθοποιία και το ριάλιτι

Στο πλαίσιο των εντυπωσιακών αποκαλύψεων ο Σβαρτσενέγκερ ομολόγησε ότι λίγο πριν την εκλογική εκστρατεία για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια είχε υποβληθεί σε by pass λόγω εμφράγματος που είχε υποστεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει μια για πάντα την αγαπημένη του συνήθεια, τα Κουβανέζικα πούρα.

Μετά το τέλος τη πολιτικής του καριέρας, ο «Άρνι» έπαιξε μερικούς ρόλους στον κινηματογράφο, ενώ τη σεζόν 2016-2017 πήρε τη θέση του μετέπειτα Πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, στην παρουσίαση του ριάλιτι σόου «The Celebrity Apprentice».

 

Σχετικά άρθρα